Anslagstavla

Välkommen till Juridiska Föreningens anslagstavla! Anslagstavlan är en plats för allt möjligt som medför studentnytta men som inte faller under kategorin ”jobbannonser”, exempelvis information om öppna föreläsningar och stipendium.

Webinar med Linklaters

Är det dags att skriva din uppsats i höst? Varmt välkommen att ta del av Linklaters webinar med Oskar & Oskar som berättar om sina praktiker och besvarar dina frågor om hur uppsatspraktik kan se ut på en internationell affärsjuridisk byrå.

Läs mer och anmäl dig i eventet: https://lnklt.rs/2z7dJRe

Vi ses!

Juridiska institutionen söker amanuenser inför HT 2020

Nu söker Juridiska institutionen (JI) amanuenser inför den kommande höstterminen. Som amanuens bistår du kursansvariga, lärare och utbildningsadministratörer i det administrativa arbetet riktat mot juristprogrammets studenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• koordinera det arbete som görs av kursansvariga och lärare,
  • svara på frågor om respektive kurs; före, under och efter kursen,
  • sköta hantering av kursmaterial, gruppindelning och kursens CANVAS-sida,
  • bistå utbildningsadministratörer med information,
  • arbeta med kursutvärdering,
  • bistå andra amanuenser i deras arbete.

Sista ansökningsdag är 2020-06-01.

För ansökan och mer information, klicka här!

Enkätundersökning

Vad tycker Du om digitalisering av juristutbildningen? Vilka förändringar skulle Du vilja se framöver? Linnéa Simon, juriststudent på SU och Team Hailey är intresserade av studenters åsikter kring digitalisering av utbildningen och har därför tagit fram en enkät för att undersöka saken.

Klicka här för att komma till enkäten!

Frågor? Maila: linneasimon@outlook.com

”Hjälp oss att samla in statistiken för att ta detta vidare och kämpa för mer digitalisering på vår utbildning!”

(Från enkäten)

Ansök till Centrum för rättvisas Fri- och rättighetsinternat 2020!

Centrum för rättvisas fri- och rättighetsinternat är en unik mötesplats för rättighetsengagerade studenter, advokater, domare och debattörer.
Varje år erbjuds trettio av universitetens skarpaste juriststudenter plats på internatet som har arrangerats varje sommar sedan 2004.

Som internatdeltagare får du lyssna till några av landets främsta jurister på området, träffa våra klienter samt delta i djuplodande diskussioner om fri- och rättighetsfrågor med anknytning till Centrum för rättvisas fall om bland annat kompetensutvisningar, rättssäkerhet, äganderätt och personlig integritet.

Internatet är kostnadsfritt för dig som deltagare och äger rum den 11-14 augusti 2020 på konferensanläggningen Villa Lovik i Stockholm. För mer information, klicka här!

Sista ansökningsdag för 2020 års internat är den 11 maj 2020. Ansökan ska innehålla personligt brev, meritförteckning samt betyg. Internatet riktar sig främst till juriststudenter som har läst minst sex terminer. Ansökan skickar du till lisa.andersson@centrumforrattvisa.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Juriststudent i Tel Aviv söker (digital) brevvän!

Hei, my name is Sivan I’m almost 22. I am a first year Law student in Tel Aviv university and I love Scandinavian countries! I will love to make a pen pal who studies Law from your faculty, so if you’re between 20-25 y/o and interested in having a new friend you’re welcome to message my Facebook: Sivan Hamis or my Instagram @sivanhamis”

MR-Fondens uppsatstävling!

The Swedish Foundation for Human Rights invites submissions to its second essay competition for Bachelor and Master students from various academic disciplines.

The theme of the essay competition is:
Interlinkages between human rights protection and peace and security in the Americas, including considerations on the role of the Inter-American Commission on Human Rights or the Inter-American Court of Human Rights or the Organization of American States.

The writer of the winning submission will be awarded travel (approximately 5 days, including upkeep and travel insurance) to Washington DC, the United States, in December 2020 to participate in events at the 178 session of the Inter-American Commission (the timing and location can be subject to changes). The winner will be accompanying representatives of the Swedish Foundation for Human Rights to the session.

För anmälan och mer information, klicka här: Call for papers!