Juridiska Föreningen | Näringsliv
21191
page,page-id-21191,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
stockholmsresan

Näringsliv.

Våra näringslivsansvariga i styrelsen arbetar främst för att länka ihop studenter med potentiella arbetsgivare. Detta genom att exempelvis årligen arrangera en Stockholmsresa, kontinuerligt anordna event med samarbetspartners samt förmedla diverse jobbannonser som kan vara relevant för Juridiska Föreningens medlemmar.

För mer information, kontakta vår Näringslivsansvarig, Christoffer Isaksson eller Vice Näringslivsansvarig, Sara Holm på naringsliv@juridiskaforeningen.se

Processed with VSCO with s2 preset
Samarbetspartners

Våra Huvudsamarbetspartners

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling är en fullservicebyrå med fyra kontor i Sverige. Byrån har även en omfattande internationell verksamhet med sju egna kontor i olika länder runt om i världen.

För mer info, besök deras hemsida www.mannheimerswartling.se

left_mannheimerswartling-2

Vinge

Vinge är en affärsjuridisk fullservicebyrå med ca 450 medarbetare. Vinge finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg men också i Bryssel.

För mer info, besök deras hemsida www.vinge.se

left_vinge

Lindahl

Lindahl har en omfattande internationell erfarenhet och ett väl utvecklat nätverk av ledande affärsjuridiska advokatbyråer runt om i världen. I Sverige har Lindahl kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg.

För mer info, besök deras hemsida www.lindahl.se

Lindahl_logo_temp_black_small

Samarbetspartners

left_cederquist

Cederquist

Cederquist är en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer med ca 140 medarbetare. De erbjuder kompetens inom alla affärsjuridiska områden och har sitt kontor i centrala Stockholm.

För mer info om Cederquist, besök www.cederquist.se

left_linklaters

Linklaters

Linklaters är en internationell advokatbyrå med kontor runtom i hela världen och erbjuder juridisk kompetens inom en mängd olika specialiserade rättsområden. Linklaters Sverigekontor ligger i Stockholm.

För mer info om Linklaters, besök www.linklaters.com

maqs-logo-primary_red_svarttextrgb

MAQS

MAQS är en fullservicebyrå med ett stort internationellt nätverk och har kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Totalt är de ungefär 175 medarbetare, av dessa är 125 jurister (september 2016).

För mer info om MAQS, besök www.MAQS.se

Wistrand_logotyp_sv_jpg

Wistrand

Wistrand är Sveriges femte största advokatbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. De arbetar uteslutande med juridisk problemlösning för privat och offentligt näringsliv och erbjuder kvalificerad rådgivning inom samtliga affärsjuridiska områden.

För mer info om Wistrand, besök www.wistrand.se

pwc_master_logo_shortform

PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare, varav ca 400 jurister och 34 kontor runt om i landet. Med erfarenhet, unik branschkunskap och ett stort internationellt nätverk utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.

För mer info om PwC, besök www.pwc.se

White_Case_logo_CMYK

White & Case

White & Case är en ledande internationell advokatbyrå med 46 kontor i 30 länder. Vi ger våra klienter råd i komplexa och utmanade frågor inom nästan samtliga juridikområden på tillväxt- och etablerade marknader. Våra specialistområden inkluderar företagsöverlåtelser, private equity, finansiering, kapitalmarknadstransaktioner samt tvistlösning. Stockholmskontoret är helt integrerat med White & Case globala nätverk av kontor och verksamhetsområden – vi har jurister med spetskompetens över hela världen.

För mer info om White & Case, besök: https://www.whitecase.com/

GAIUS

GAIUS är Juridiska Föreningens arbetsmarknadsmässa där privata, offentliga och ideella aktörer får möta Handelshögskolans studenter under en helspäckad mässdag. Ta tillfället i akt och mingla runt med i de olika montrarna och lär känna dina framtida arbetsgivare. I anslutning till mässan ges föreläsningar, kontaktsamtal, heta stolen-utfrågningar, CV-granskning och mycket mer! Vanligtvis så avslutas mässdagen med en GAIUS-bankett

Arbetsmarknadsmässa GAIUS är en sektion under Juridiska Föreningen styrelse och leds av två projektledare som självständigt väljer sin projektgrupp. För mer info, besök GAIUS egna hemsida

FOTO: Handelsexponering
FOTO: Handels Exponering (2016)
Stockholmsresan

En gång om året beger sig Juridiska Föreningens medlemmar till Stockholm för en fullspäckad helg i juridikens tecken. Det blir flera studiebesök på några av landets största och främsta arbetsgivare för jurister, alltifrån advokatbyråer till domstolar. Mycket populärt är dessutom besöket på Högsta domstolen där deltagarna får närmare bekanta sig med justitierådens arbete.

Då resan innefattar mycket kontakt med potentiella arbetsgivare premieras studenter som kommit lite längre i sin utbildning framför nyintagna. Stockholmsresan dessutom är alltid väldigt populär och då platserna är begränsade så krävs att vara ute i god tid.

Information om resan kommer ut i god tid så håll utkik på föreningens mediekanaler. Har du frågor om Stockholmsresan, kontakta näringslivsansvariga Christoffer och Sara på naringsliv@juridiskaforeningen.se.