Jobbannonser

Välkommen till Juridiska Föreningens sida för jobbannonser! Här fyller vi regelbundet på med nya spännande möjligheter att komma i kontakt med näringslivet.

NORMA - Uppsatspraktik

Är du juridikstuderande och gör din uppsatspraktik till våren? Kom och blomstra med oss på NORMA!


NORMA Advokater är en advokatbyrå med ett dedikerat fokus på affärsjuridikens huvudsakliga områden. Vi utmanar gamla sanningar och strukturer, och strävar efter att möjliggöra för såväl människor som företag att nå sin fulla potential – att inte bara växa, utan blomstra. Vi ser uppsatspraktiken som en möjlighet för oss att ge dig som student viktig erfarenhet och en känsla av hur juridiken tillämpas i praktiken, samtidigt som vi får komma i kontakt med morgondagens talanger. Vårens praktikperioder kommer att vara antingen 16 januari – 24 mars 2023 eller 27 mars – 27 maj 2023. Sista ansökningsdag är 16 december 2022.
Läs mer och ansök på vår hemsida:

Sileo söker juridikstudent med intresse för processrätt

Sileo söker processjurist

Det övergripande syftet på Sileo är att tillsammans hjälpa människor att bli skuldfria genom omtänksamhet och personliga lösningar. Som processjurist kommer du driva rättsliga processer när alla andra möjliga sätt att komma överens med kunden frivilligt uttömts.

Vår nuvarande processjurist Sara kommer gå på föräldraledighet i februari och därför söker vi nu efter en ersättare som kan vikariera under minst ett år. Det kan även finnas chans till förlängning eller tillsvidareanställning när Sara är tillbaka.

Läs mer här

Sommarnotarie - Cederquist

Nu kan du söka till @cederquists sommarnotarieprogram!
Som sommarnotarie på Cederquist får du under sex veckor aktivt delta i det juridiska arbetet. Du får en inblick i hur det är att arbeta på byrån, samtidigt som du har en rolig och lärorik sommar.

Läs mer och skicka in din ansökan på karriar.cederquist.se.

Önskar dig en fin fredag och trevlig helg!

Tax Internship - PwC

Vill du få en inblick i hur det är att arbeta som skattekonsult hos Sverige största och ledande skatterådgivare? Tycker du om att analysera komplexa juridiska frågor och arbeta i team med kollegor för att komma fram till den bästa lösningen? Är du nyfiken på hur det är att arbeta i en högpresterande miljö samtidigt som du får chansen att prova på varierande arbetsuppgifter och nära samarbete med några av landets ledande skatteexperter? Då bör du ansöka till PwC Tax Internship!

Just nu söker vi praktikanter till flera orter inom PwC Tax Services.

Under våren 2023 erbjuder vi dig som student en möjlighet att under tio veckor få i uppleva vardagen som tax associate och ta del av de frågor och utmaningar som man ställs inför. Som praktikant på PwC kommer du att aktivt delta i vårt dagliga arbete med både kundrelaterade frågor och andra utmaningar. Vi lovar dig tio roliga och lärorika veckor på PwC!

Mer info och ansökan hittar du här!

Sommartrainee hos Mannheimer Swartling

 

Varje sommar tar vi in 40 traineer som under sex veckor får uppleva hur det är att arbeta som jurist på våra kontor i Stockholm, Göteborg respektive Malmö. Sommartraineeprogrammet finns till för att du som är juriststudent ska få en känsla för byrån och en praktisk introduktion till rollen som affärsjurist. Läs mer på https://www.mannheimerswartling.se/karriar/lediga-tjanster/. Välkommen med din ansökan!

Hestra Advokatbyrå söker studentmedarbetare

Delphi - Summer Trainee

Varje sommar tar vi emot runt 10 juriststudenter till Delphis sommarnotarieprogram där vi vill ge dig som student en inblick i arbetet som affärsjurist. Som sommarnotarie hos oss får du vara med och arbeta med de olika ärenden som kommer in till byrån under sommaren och vårt mål är givetvis att du ska få prova på hur det är att arbeta som biträdande jurist och känna på livet efter juristexamen.

Under din tid som sommarnotarie får du arbeta med ärenden som anknyter till olika affärsjuridiska rättsområden och arbeta tillsammans med flera av våra erfarna jurister från våra olika kompetensgrupper. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid som sommarnotarie får du givetvis också en fadder och en mentor som har ansvar för att du får intressanta och relevanta arbetsuppgifter och som stöttar i praktiska och sociala frågor.

Genom att vara en del i arbetet med byråns ärendehantering, tillsammans med en introduktion och trevliga sociala aktiviteter med kollegorna under sommaren, hoppas vi att du på kort tid ska få en bra bild av oss som advokatbyrå och arbetsplats. Som sommarnotarie hos oss får du även en unik möjlighet att lära känna våra medarbetare och skapa ett värdefullt nätverk för framtiden. Alla våra sommarnotarier (oavsett vilket av våra kontor du är på) kommer i början av sin sommarnotarieperiod att få träffas i Stockholm för en riktigt rolig gemensam aktivitet. Det blir ett sätt att snabbt lära känna såväl de andra sommarnotarierna som oss som jobbar på Delphi.

Delphis sommarnotarieprogram pågår i 6-8 veckor under perioden juni – augusti på våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. För att du ska få ut så mycket som möjligt av tiden som sommarnotarie vill vi att du har läst minst 6 terminer på juristprogrammet när du påbörjar din sommarnotarieperiod.

Kontakta gärna kajsa.sundqvist@delphi.se om du har några frågor. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Hoppas vi ses i sommar!

Läs mer här

Glimstedt - Praktik, Trainee, Sommarnotarie & Uppsatspraktik

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med tio kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 190 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Växjö, Jönköping, Örebro, Falun och Stockholm. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

APS, APU & PJU – Läser du Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 16 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun, Norrköping, Kalmar och Stockholm. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast den 31 januari.

Länk: https://www.glimstedt.se/karriar/uppsatspraktik/

Advokatfirman Ottosson & Pakas AB söker receptionist

Vi söker en person som kan jobba administrativt i vår reception några timmar i veckan samt några veckor under semestertider under jul och somrar för att avlasta byråns ordinarie sekreterare.

Vi har de senaste åren haft en juriststudent som utfört detta arbete och vi tycker det fungerat mycket väl. Hon blir dock klar med studierna inom kort, och vi söker därför en ersättare.

En jurisstudent har för oss varit optimalt för denna tjänst, dels mot bakgrund av inriktningen av studierna såklart men också för att schemat passar en student då det annars kan vara svårt att hitta någon som bara kan/vill jobba några timmar i veckan. För studenten innebär detta, förutom ett kanske välbehövligt extraknäck, även en unik inblick i hur arbetet vid en humanjuridisk byrå går till.
Ansökan mailas till info@advokatfirmanop.se

Kallus Advokatsbyrå - Uppsatspraktik

Svalner - Nyutexaminerad skattejurist med tillsättning till våren 2023

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start våren 2023!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer
Du har en svensk juristexamen med fokus på skatt samt ett starkt intresse för skatt.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning.

Arbetet kräver att du är analytisk och noggrann med ett högt eget driv. Då vi vill bygga vidare på en väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss.

Intervjuer kommer att ske under hösten 2022 för start våren 2023. Du är välkommen med din ansökan redan idag. Vi ber dig bifoga betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg tillsammans med CV och personligt brev. Ditt personliga brev vill vi ska ge en kort summering av din personliga profil och dina framtidsplaner samt en motivering till varför du är intresserad av och passar för Svalner.

För frågor om tjänsten kontakta:
Emelie Malmgren (Human Resources)
emelie.malmgren@svalner.se

Ansökan

Svalner - Uppsatspraktik våren 2023

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Din ansökan bör innehålla följande:

CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.
Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken.
Intervjuer kommer att ske under hösten 2022 för uppsatspraktik våren 2023.

För frågor om uppsatspraktik kontakta:
Emelie Malmgren (Human Resources)
emelie.malmgren@svalner.se

Ansökan

NORMA uppsatspraktik

NORMA Advokater är en advokatbyrå med ett dedikerat fokus på affärsjuridikens huvudsakliga områden. Vi utmanar gamla sanningar och strukturer, och strävar efter att möjliggöra för såväl människor som företag att nå sin fulla potential – att inte bara växa, utan blomstra.
Som uppsatspraktikant hos NORMA kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga uppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvalitéer, sociala förmåga och din förmåga att vara en lagspelare. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Din ansökan ska innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning. Praktikperioden sträcker sig från 31 oktober 2022-13 januari 2023. Sista ansökningsdag är den 30 september 2022.

Betalt och flexibelt distansarbete för juridikstudenter

Söker du jobb vid sidan av dina studier? Vi söker juridikstudenter som är intresserade av att skriva juridiska artiklar till vår webbplats.

Aatos är en startup fokuserad på digitala juridiska tjänster. Med vår tjänst kan vem som helst enkelt och billigt skapa juridiska dokument, så som äktenskapsförord, skilsmässa och bouppteckning. Vi strävar efter att göra juridiska tjänster tillgängliga för alla.

Syftet med artiklarna är att förklara juridiska ämnen och frågor så tydligt, enkelt och begripligt som möjligt. Du får artiklarnas ämnen av oss, men du skriver själv innehållet i texten.

Vad vi erbjuder:

Tydliga instruktioner och respons på dina artiklar
Flexibelt distansarbete, du väljer när och hur mycket du arbetar
1200 kronor per artikel (ca. 4h/artikel)
Vad vi söker:

Du kan skriva minst två texter per månad
Du har eget företag eller är egenanställd
Du är juridikstudent i början eller slutet av dina studier
Är du intresserad? Skicka en fritt formulerad ansökan på engelska till Aatos kommunikationschef Mariia Kukkakorpi på mariia@aatos.app senast torsdag 8 september. Bifoga även en text du skrivit på svenska.

Storasyster söker volontärer!

Vi vill att du ska vara engagerad, feminist och vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld. Vi ser också att du är över 20 år. Som volontär för vårt stöd online ska du ha möjlighet att lägga ner fyra timmar per månad för ideellt arbete. Som volontär kan du: Bemanna vår chattjour. Vara onlinesyster via chatt/mejl eller via video. Vara kommunikatör (d.v.s. bemanna sociala medier för organisationens räkning)

För att sitta i vår chattjour eller vara onlinesyster krävs ingen förkunskap eller tidigare utbildning. För dig som önskar bli kommunikatör ser vi gärna att du arbetar med kommunikation eller har erfarenhet av det sedan tidigare, alternativt att du är under utbildning. Läs gärna mer om arbetet som volontär och de olika uppdragen här. För att bli volontär ska du kunna delta samtliga dagar för vår volontärutbildning som hålls delvis digitalt och delvis på plats i Stockholm, den 10-11 september (digitalt) och 24-25 september (på plats) ca 9-16 alla dagar. Samtliga volontärer som bemannar Storasysters onlinestöd genomgår denna grundutbildning. Båda helgerna är obligatoriska. Du behöver inte bo i Stockholm för att engagera dig i verksamheten – vi söker volontärer från hela landet.

Låter det här som något för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 22 augusti. Du ansöker här. Efter ansökningstidens slut kommer vi att göra ett första urval som vi kallar till en intervju- och rekryteringsträff på plats i Stockholm den 5 september.

Vi ser fram emot din ansökan!

Faktum juristerna söker nya rådgivare

Examenspraktik HT 2022 med möjlighet till fortsatt anställning

Comrin advokatbyrå är en specialistbyrå inom fastighetsrätt.

Läs mer på byråns hemsida: www.comrinadvokatbyra.se

Under senhösten 2022 har vi möjlighet att ta emot en examenspraktikant. Du som söker ska läsa termin 9 under hösten, vara ambitiös, ansvarstagande och ha ett intresse av att arbeta på advokatbyrå med fastighetsrätt.

Praktikens omfattning bestäms i samråd med byrån.

Välkommen att ansöka till info@comrinadvokatbyra.se

Till ansökan ska bifogas CV, personligt brev, betyg och eventuellt andra relevanta betyg/intyg.

Sök drömjobbet på Linklaters

Ta chansen och bli Linklaters nästa Legal Researcher på distans under två terminer! Tjänsten
riktar sig till dig som läser T2-T5 på juristprogrammet till hösten 2022. Drömjobbet är en unik tjänst
som ger dig inblick i arbetet på en internationell affärsjuridisk byrå redan tidigt i din utbildning.
Rollen är omväxlande och innebär att du på distans hjälper jurister med rättsutredande arbete. Du
har även stor frihet att själv bestämma hur och när du lägger upp ditt arbete vilket gör tjänsten
perfekt att kombinera med studier.

Juridiska institutionen söker amanuenser

Juridiska institutionen söker amanuenser, inför höstterminen 2022 och vårterminen 2023, som stöd till lärarlagen på juridisk grundkurs, termin 3, termin 1 och 4, termin 5 och till de kurser i juridik som ges inom kandidatprogrammet i ekonomi på Företagsekonomiska institutionen. Du som söker ska ha läst på juristprogrammet med godkänt resultat, upp till och med den termin till vilken du söker.

Sista ansökningsdag: 2022-06-06

Läs annonsen här:

Amanuens sökes för studenttränarna 2022

Vi söker dig som läser juristprogrammet vid Göteborgs universitet på fördjupningsnivå eller kommer att läsa på fördjupningsnivå under hösten. Ett krav är att du minst har klarat av juristprogrammets fyra första terminer när arbetet påbörjas.

Läs annonsen här.

Välkommen med din ansökan!

Uppsatspraktik inom IP till Mölnlycke Health Care AB

Mölnlycke Health Care AB söker en uppsatstrainee till hösten 2022!

Ska du skriva examensarbete till hösten och vill kombinera det med praktik på ett globalt företag som är världsledande inom medicinteknik? Mölnlycke söker nu en uppsatstrainee till IP-teamet i Göteborg!

Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinteknik som levererar medicinska produkter och lösningar som hjälper hälso- och sjukvårdspersonal att optimera patientvården och de kliniska och ekonomiska resultaten. Mölnlycke har kunder i nästan 100 länder och äger verksamheter i över 40 länder. Även om Mölnlycke är ett globalt företag ligger huvudkontoret fortfarande i Göteborg, nära Mölnlycke, staden som gav företaget dess namn och där företaget grundades år 1849. År 2007 förvärvades Mölnlycke av Investor AB.

Som uppsatstrainee hos oss får du en inblick i hur det är att arbeta som jurist in-house på ett globalt företag. Under din praktik kommer du att arbeta i nära samarbete med jurister och patentkonsulter i Mölnlyckes IP-team i spännande projekt med koppling till online brand enforcement. Du kommer att få vara med på möten och delta i det dagliga arbetet. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och lära dig så mycket som möjligt. Efter slutförd praktik kommer du att ha fått värdefulla kunskaper och erfarenheter – ett första steg till att bli en framgångsrik jurist.

Vem vi söker
Vi söker en driven juriststudent som läser sista året på juristprogrammet och har ett särskilt intresse för immaterialrätt. Som person trivs du att arbeta i team (du är en ”true teamplayer”), har lätt för att ta dig an nya uppgifter och är lösningsorienterad.

Ansökan
Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev, CV, betyg från studier samt eventuella övriga relevanta tjänstgöringsbetyg/intyg. Vi vill också att du anger vad du vill skriva uppsats inom samt önskat start- och slutdatum för din praktik.

Ansökningen skickas direkt till Jennifer Godorn (Global IP Manager – trademarks), jennifer.godorn@molnlycke.com. Tveka inte att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Välkommen med din ansökan!

Sommarpraktik på FIRMAN Fialdini Dahlqvist

Uppsatspraktik Immaterialrätt Hösten 2022

Synergon AB söker en innovationsintresserad juriststudent för uppsatspraktik under hösten 2022.


Synergon är en IP-strategisk byrå och erbjuder våra kunder strategisk IP-rådgivning och praktisk hantering av patent, varumärken och företagshemligheter m.m. Vår styrka ligger i läkemedel, bioteknik och medicinteknik, samt inom digitala innovationer. Vi arbetar ständigt efter att våra kunder får ett kostnadseffektivt och kommersiellt relevant IP-skydd för sin verksamhet.


Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och innovation och vill skriva en uppsats inom något av områdena företagshemligheter eller öppen källkod. Erfarenhet från tech/life science-sektorn är meriterande men inget krav. Personliga egenskaper tillmäts också stor betydelse i tillsättningen.  

Praktiken kommer kombinera både uppsatsskrivande samt visst praktiskt arbete och kommer vara förlagd till Synergons huvudkontor i Lerum. Viss ersättning kommer utgå för uppsatspraktiken.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev till
uppsatspraktik@synergon.se senast den 24/5.

LaSSe Brukarstödcenter söker volontärer med intresse för humanjuridik!

LaSSe Brukarstödcenter är en verksamhet som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bildades 1994 då Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) tillkom och erbjuder rådgivning, utbildning och aktiviteter i syfte att stärka den enskildes förmåga att leva ett gott liv.

LaSSe Brukarstödcenter har genom ett samarbete med Handelshögskolan i Göteborg erbjudit praktikplatser åt de studenter som läst fördjupningskursen ”Praktisk humanjuridik och välfärdsrätt”. Detta arbetssätt har fungerat mycket väl och verksamheten vill även fortsättningsvis erbjuda studenter med intresse för humanjuridik möjlighet att arbeta med oss.

Mot bakgrund av ovanstående söker LaSSe Brukarstödcenter volontärer som genom vår handledning deltar i arbetet med att stödja personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga i såväl civilrättsliga som socialrättsliga ärenden. Våra arbetsuppgifter är mycket varierande och som volontär kommer du bland annat vara behjälplig i ansökningsförfaranden, överklaga beslut samt förklara gällande rätt i särskilda situationer. LaSSe Brukarstödcenter har sitt kontor i Mölndal och för att som volontär förväntas du vara hos oss några timmar varje vecka. Tid och dag och kan anpassas utifrån behov.

Vill du ha mer information? Varmt välkommen att kontakta mig på: maria@lassekoop.se eller 031 – 84 18 50.

Bright Advokat söker nya jurister till sitt team

Bright Advokat är en affärsjuridisk advokatbyrå med fokus på juridisk rådgivning till bolag verksamma inom fastighetsbranschen. Vi arbetar med omfattande och komplexa uppdrag men ger också löpande rådgivning i mindre ärenden kopplade till våra klienters dagliga verksamhet. Vårt mål är att tillhandahålla våra klienter högkvalitativ rådgivning med stort affärs- och branschfokus.

Bright Advokats värdegrund bygger på att vara en långsiktig samarbetspartner för sina klienter och en hållbar, jämställd och attraktiv arbetsgivare för sina medarbetare. Vi är ett prestigelöst team där allas insatser är lika viktiga och där den gemensamma målsättningen är att resultatet av vårt arbete ska innebära ett mervärde i våra klienters verksamhet.

Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på våra tjänster och söker nu nya kollegor till vårt team. Vi söker antingen dig som är nyexaminerad eller med tingsmeritering alternativt så har du några års erfarenhet från advokatbyrå eller motsvarande. Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för de rättsområden som utgör byråns specialistkompetens såsom fastighetsrätt, entreprenadrätt och hyresrätt samt att du är en engagerad person som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi ser gärna att du är en lösningsinriktad person som gillar att arbeta tillsammans med andra och att du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter.

Trivsel, delaktighet och frihet under ansvar är ledord i vår verksamhet. Vi värdesätter och arbetar aktivt för en god balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Vi sitter i trevliga och ljusa lokaler på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. För att läsa mer om oss gå in på vår hemsida

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och kopior av betyg samt intyg till: rekrytering@brightadvokat.se. Genom att skicka din ansökan godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för denna rekrytering enligt Dataskyddsförordningen.

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Johannes Harlevi på telefon 070 350 27 16 eller e-post johannes.harlevi@brightadvokat.se.

Linklaters söker biträdande jurist till M&A Real Estate i Stockholm

Om oss

Linklaters är en internationell affärsjuridisk advokatbyrå som räknar världsledande företag, PE-hus, fonder, finansiella institutioner och internationella banker som några av våra återkommande klienter. Med 30 kontor globalt, har vi lokal närvaro i alla stora affärs- och finanscentra och kan därigenom leverera en unik service till våra klienter runtom i världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om Linklaters på www.linklaters.com.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en biträdande jurist som är intresserad av att arbeta i en snabbrörlig, internationell transaktionsgrupp där du kommer få möjlighet att arbeta med globala och lokala klienter i ett brett spann av privat M&A transaktioner fokuserade på kommersiella fastigheter. Som biträdande jurist hos Linklaters kommer du få möjlighet att arbeta med transaktionsjuridik i en stimulerande miljö där du från dag ett kommer att få stor klientexponering och mycket eget ansvar, samt regelmässigt arbeta tillsammans med kollegor från våra andra verksamhetsgrupper och kontor.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett starkt intresse för affärsjuridik med en vilja att utveckla din kommersiella förståelse för transaktioner och är redo att ta din karriär till nästa steg. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska (då majoriteten av vårt arbete sker på engelska). Servicekänsla, noggrannhet och god analytisk förmåga är också av stor vikt. Vi söker dig som antingen nyligen har tagit examen från juristprogrammet med goda akademiska meriter eller dig som har ett par års juridisk arbetslivserfarenhet.

För att trivas hos oss ser vi gärna att du är en positiv och öppen person som är intresserad av att dela med dig av din kunskap och bidra till verksamhetens utveckling, både professionellt och på ett personligt plan.

Vårt erbjudande

Du erbjuds en intressant tjänst på en internationell advokatbyrå med stora möjligheter till såväl professionell som personlig utveckling och härliga kollegor. Vi är en innovativ byrå och det finns möjligheter att utvecklas och engagera sig inom många olika områden såsom legal tech, ESG, och CSR. Vi erbjuder en arbetsplats som värnar om Diversity & Inclusion, agile working och feedback.

Linklaters erbjuder generösa anställningsförmåner och det finns goda möjligheter till secondment på något av våra kontor runtom i världen eller hos någon av våra klienter. Vidare har vi ett brett utbud av globala utbildningar som alla biträdande jurister deltar på, vilket kommer ge dig möjlighet att snabbt lära känna kollegor från andra kontor och bygga upp ett internationellt nätverk.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Eleonore Häger, HR Manager via eleonore.hager@linklaters.com

Tillträde är enligt överenskommelse så du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Sök: https://linklaters.wd3.myworkdayjobs.com/Linklaters/job/Stockholm/Linklaters-sker-bitrdande-jurist-till-M-A-Real-Estate-i-Stockholm_R00004605

Linklaters söker biträdande jurist till Dispute Resolution i Stockholm

Om oss

Linklaters lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med lokal närvaro i Norden. Läs mer om Linklaters på www.linklaters.com.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta inom arbetsgruppen Dispute Resolution som bistår med juridisk rådgivning inom tvistelösningsområdet och företräder byråns klienter i domstolsprocesser och skiljeförfaranden. Du arbetar även med vissa arbetsrättsliga frågor.

Vi företräder klienter inom många olika områden och branscher och arbetar regelmässigt tillsammans med kollegor i andra verksamhetsgrupper. I internationella ärenden, såsom gränsöverskridande tvister och internationella skiljeförfaranden, arbetar vi ofta i team tillsammans med kollegor från våra andra kontor.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett särskilt intresse för tvistelösning från ett kommersiellt och affärsjuridiskt perspektiv. Vi tror att du som söker nyligen har tagit examen från juristprogrammet med mycket goda akademiska meriter eller har ett par års arbetslivserfarenhet från byrå och/eller domstol.

Vårt erbjudande

Din arbetsplats kommer vara belägen i ljusa lokaler i centrala Stockholm där det råder en familjär stämning. Du erbjuds en mycket intressant tjänst på en global advokatbyrå med stora möjligheter till personlig utveckling. Inom tjänsten ingår generösa förmåner samt möjlighet till secondments. Du kommer att lära känna och arbeta med kollegor på våra kontor runt om i världen och åka på globala utbildningar, bygga ett internationellt nätverk samt få möjlighet att arbeta med och lära av de främsta experterna.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Eleonore Häger, HR Manager eleonore.hager@linklaters.com

Niclas Widjeskog, National Managing Partner och Head of Dispute Resolution i Stockholm niclas.widjeskog@linklaters.com

Tillträde är enligt överenskommelse så du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Sök: https://linklaters.wd3.myworkdayjobs.com/Linklaters/job/Stockholm/Linklaters-sker-bitrdande-jurist-till-Dispute-Resolution-i-Stockholm_R00006570

Drivna juridikstudenter till Setterwalls studentpool i Göteborg

Setterwalls i Göteborg erbjuder drivna juridikstuderande extraarbete i vår studentpool vid sidan av studierna under kommande höst- och vårtermin. Vår studentpool är en viktig resurs för vårt kontor och ger en fin erfarenhet och inblick i arbetet på en stor affärsjuridisk byrå.

Arbetet är brett och innehållsrikt. Du kommer att få möjlighet att arbeta med kvalificerade juridiska uppgifter, kopplat till våra verksamhetsgrupper och projekt, i kombination med uppgifter av mer administrativ karaktär. Vi erbjuder även utbildningsinsatser och sociala aktiviteter som lämpar sig väl att delta i som medarbetare i vår studentpool.

Vi vill erbjuda dig en god insikt i arbetet på en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer och ge dig möjligheten att skapa ett givande kontaktnät bland advokater och jurister. Antalet arbetstimmar varierar och beror på egen planering, dina studier och byråns behov.

Din profil

Vi önskar att du har gått minst fyra terminer på juristprogrammet. Du har goda studieresultat och är nyfiken på hur arbetet på en advokatbyrå fungerar. Du är ambitiös och proaktiv samt vill visa vem du är i en professionell, utmanande och mycket kollegial miljö.

För oss är din personlighet minst lika viktig som goda formella meriter. Vi vill gärna se ett brinnande intresse för affärsjuridik tillsammans med en vilja att ge service, hitta lösningar och hålla en hög kvalitet i det du gör. 

Vi ser mycket fram emot att få ta del av din ansökan. Vi hanterar ansökningar och kallar till intervjuer löpande, och ser fram emot lära känna dig. För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-koordinator Sandra Karlsson, kontaktuppgifter nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vår värdegrund

Vi har tillsammans lagt ett stort engagemang på att formulera vilka vi är, vår vision och våra spelregler – fundamentet för vår verksamhet och vår väg framåt. Det har resulterat i nyckelorden – fokuserade, okomplicerade, ansvarstagande och engagerade – det präglar oss i allt vi gör.

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Vi är ca 260 medarbetare, varav 190 jurister. Alla med ett gemensamt fokus – att våra klienters affärer ska bli mer framgångsrika.


Sandra Karlsson

sandra.karlsson@setterwalls.se

https://karriar.setterwalls.se/jobs/160996-drivna-juridikstudenter-till-var-studentpool-i-goteborg

Chalmers Ventures söker Avtals assistent

Sommarjobb hos Länsförsäkringar Kronoberg

Vill du jobba i ett företag som sätter både kunden och medarbetaren i centrum? På Länsförsäkring Kronoberg ser vi sambandet mellan nöjda medarbetare och nöjda kunder. Hos oss jobbar man i team där vi både skapar trygghet för våra kunder och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi vill överträffa kundernas förväntningar och det gör vi bland annat genom att vi är engagerade och utgår ifrån kundens behov. Det är extra viktigt för oss eftersom våra kunder också är våra ägare

 

Studerar du juridik och söker ett meriterande sommarjobb? Länsförsäkring Kronoberg söker en noggrann och ansvarsfull juridikstuderande till vår juridikfunktion.

 

Om jobbet

Dina uppgifter kommer vara att bistå juridikfunktionens bolagsjurist under 8 veckor i sommar avseende allehanda juridiska frågeställningar. Särskilt fokus kommer att vara inom avtalshantering och dataskydd, inkluderande därtill kopplade administrativa uppgifter. Uppdraget kommer även omfatta att utreda och lämna förslag till rekommendationer avseende finans- och försäkringsjuridiska frågeställningar. Arbetet kommer utföras under ledning av Länsförsäkring Kronobergs bolagsjurist vid kontoret i Växjö, med möjlighet att utföra viss del av arbetet på distans.

 

Vem är du?

Vi ser gärna att du:

 

Läser på juristprogrammet, gärna i slutet av din utbildning, inriktning mot avtals-, finans-, försäkrings- eller dataskyddsjuridik är meriterande,
Är noggrann, självständig och har förmåga att ta eget ansvar, och
Kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
 

Om oss

Länsförsäkring Kronobergs juridikfunktion har ett särskilt ansvar för att säkerställa att bolaget har en god intern styrning och kontroll samt en god riskhantering. Främst handlar det förstås om att vi har världens viktigaste ägare: våra kunder. Länsförsäkring Kronoberg förvaltar också ett stort samhälleligt ansvar och förtroende genom att bolaget är viktig del i det finansiella systemet.

 

Engagemang, laganda, nyfikenhet och handlingskraft är det som förenar alla som jobbar här, och är det som gör Länsförsäkring Kronoberg till en arbetsplats präglad av gemenskap, glädje och laganda.

 

Mer information

Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Bolagsjurist Björn Jarlvik, 0470-72 00 62 eller facklig representant Anna Frobe Pettersson, 0470-72 01 37

 

Sista ansökningsdag: 2022-03-27 

Jordbruksverket i Jönköping söker praktikant

Jordbruksverket i Jönköping tar emot en praktikant som studerar till juristexamen under en vecka i sommar.

Praktiken genomförs vecka 34 i Jönköping. Beroende på hur läget är med pandemin kan praktiken till stor del komma att utföras hemifrån via Skype, men de hoppas att pandemin inte ska påverka praktiken. Praktiken genomförs på rättsenheten. Praktikanten får dels följa med en verksjurist, dels arbeta med egna begränsade arbetsuppgifter. De arbetar bl.a. med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess (begäran om allmän handling), civilrätt (avtalsgranskning och skadeståndsärenden) samt myndighetens föreskrifter.

De ser gärna att studenten har avslutat termin fem.

Ansökan kan skickas direkt till Mats.Herling@jordbruksverket.se

Studentmedarbetare på Handelshögskolan

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Handelhögskolans verksamhet skall bidra till en positiv utveckling av samhället i dess helhet och det finns ett särskilt fokus på hållbarhet inom både utbildning och forskning. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Tycker du om att träffa nya människor? Delta och hjälpa till med events? Vill du åka på mässor över hela landet tillsammans med andra studenter? Vill du ha en bra merit på ditt CV? Då ska du söka jobb på Handelshögskolan. Vi söker dig som läser program eller fristående kurser hos oss. I huvudsak kommer ditt arbete innebära att du informerar om våra kurser och utbildningar på Handelshögskolan och berättar hur det är att vara student hos oss. Ibland kommer du att resa ut till olika skolor och träffa elever på både grundskole- och gymnasienivå. Vid andra tillfällen kommer du att stå i vår monter på olika mässor och svara på frågor, eller ta emot intresserade studenter som vill besöka Handelshögskolan. Du kommer att vara med och jobba för att Handelshögskolan ska vara en inkluderande, öppen och tillgänglig plats dit alla, oavsett bakgrund, söker sig.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara vårt ansikte utåt i olika rekryteringsaktiviteter och hjälpa till att marknadsföra

Handelshögskolan och våra program och kurser. Som studentambassadör kommer du att representera Handelshögskolan och dina främsta uppgifter kommer att vara att arbeta med förberedelser inför och genomförande av våra event. De vanligaste förekommande uppdragen är:

Besök på gymnasieskolor. Presentation för en klass, ibland är det en minimässa
Ta emot studiebesök på Handelshögskolans. Presentation och rundtur ”Skuggning” – en eller ett par presumtiva studenter följer med dig under cirka två timmar en vanlig dag
Delta i Handelshögskolan och Göteborgs universitets egna studentrekryteringsaktiviteter som öppna hus och besöksdagar.
Representera Handelshögskolan på större mässa (vi medverkar årligen på Kunskap & Framtid i Göteborg samt SACOs Studentmässa i både Stockholm och Malmö)
Vara engagerad i vårt arbete med breddad rekrytering vilket innebär att du kommer att åka till högstadie- och gymnasieskolor för att inspirera och informera studenter från underrepresenterade omåden
Delta i studentpaneler tillsammans med Handelshögskolans partnerorganisationer för att ge företag och organisationer en inblick i hur studenter tänker och agerar.
Kvalifikationer
Du som söker är en aktiv student på Handelshögskolan.

Du är bekväm med att prata med människor eller exempelvis hålla en presentation. Du är strukturerad och kan förmedla information på ett tydligt sätt och tycker att det är roligt att dela med dig av dina erfarenheter som student hos oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och din förmåga att representera verksamheten.

Anställning
Anställningen är en intermittent anställning under tiden du studerar på Handelshögskolan vilket innebär att du har möjlighet att välja att tacka ja eller nej till erbjudet jobbtillfälle. Vi räknar dock med att du finns tillgänglig under delar av februari-april samt november-december då vi har de största mässperioderna. Timmar varierar efter behov och i överenskommelse med ansvarig kontaktperson.

Anställningens placering är vid Handelshögskolans fakultetskansli.

Ersättning
Ersättning utgår med 130 kr i timmen plus semesterersättning vid mässor och skolbesök. Utöver ersättningen får du även nyttig arbetslivserfarenhet vilket kan vara meriterande vid framtida anställningar.

Du kommer också få ett intyg från oss för det arbete du utfört.

Tillsättningsförfarande
I den här rekryteringen vill vi att du besvarar de frågor som finns i frågeformuläret samt bifogar ett personligt brev i ansökningsprocessen. Vi behöver studenter som kan arbeta redan nu under vårterminen och kommer därför intervjua och erbjuda studenter intermittenta anställningar löpande. Därför – sök snarast!

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta vår kommunikatör Louise Källström: Louise.kallstrom@gu.se, 031-7861443/0709-226685

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 28 februari

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Forskningsamanuens inom Ocean Group

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vi har ca 1 300 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns här: https://www.gu.se/handelshogskolan/juridik

Juridiska institutionen söker en amanuens inom forskningsmiljön Ocean Group. Gruppen är verksam inom transporträtt, sjörätt och havsförvaltningsrätt. Mer information om gruppen finns här: https://www.gu.se/handelshogskolan/juridik/hav-och-vatten

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som forskningsamanuens ingår, bland annat:

 • Administrativt och praktiskt stöd i samband med gruppens möten, inklusive mötesprotokoll och kallelser.
 • Kommunikatörsfunktion, inbegripet kontinuerligt underhåll av hemsida och utformning av nyhetsbrev.
 • Administrativt och praktiskt stöd vid anordnande av forskningskonferenser och mindre arrangemang inom eller med koppling till forskningsmiljön, till exempel lokal- och måltidsbokningar, inbjudningar, deltagarlistor, o dylikt.
 • Stöd vid utarbetande av publikationer, främst antologier och rapporter, i form av korrespondens med författare, upprättande av källförteckning, kontroll av referenser, enklare layoutarbete o dylikt.
 • Arbete med att organisera inköpt litteratur, genomgång av nyutkommen litteratur och utarbetande av förslag på möjliga inköp.
 • Systematisering av relevant rättspraxis från nationella och internationella domstolar.

Kvalifikationer

För att komma i fråga som forskningsamanuens behöver du vara registrerad student på juristprogrammet. Du ska ha klarat av minst termin 1 till och med termin 3.

Tidigare akademiska kurser och examina är meriterande. Intresse för forskning, erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, avklarade poäng och betyg beaktas vid bedömningen.

Arbetet som amanuens förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet, samt hög servicenivå.

Anställning

Anställningsform: tidsbegränsad anställning med start omgående och året ut (2022)

Omfattning: 20 %

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Claes Martinson, professor, Claes.Martinson@law.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-03-03

Juridiska institutionen söker amanuens

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet, bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning inom ämnet juridik. Vårt juristprogram är en av landets mest sökta programutbildningar och vår forskning kännetecknas av både bredd och spetskompetens. Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och utvecklat starka forskningsmiljöer. Institutionen har idag ca 100 medarbetare inom kategorierna lärare, forskare, doktorander, amanuenser och administrativ personal. Vi har ca 1 200 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se.

Arbetsuppgifter

Som amanuens bistår du kursansvariga, lärare och utbildningsadministratörer i det administrativa arbetet riktat mot studenterna.

I första hand kommer du att arbeta med  institutionens stora fristående kurs Juridisk grundkurs. Sannolikt kommer du senare under anställningsperioden även att arbeta på kursen Grundläggande Juridisk metod, men inledningsvis är det huvudsakliga arbetet kopplat till Juridisk grundkurs.

Kursen är en distanskurs som i princip är helt digital och innehåller en frågestund via  Zoom en gång per vecka. Amanuensen har det huvudsakliga ansvaret för studentkontakter under kursens gång. I arbetet ingår det också att tillsammans med kursansvarig, övriga lärare och andra amanuenser arbeta med och utveckla kursmaterial. Kursen går tre gånger per år; första halvan av vår- respektive höstterminen samt under sommaren.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • koordinera det arbete som görs av kursansvariga och lärare,
 • svara på frågor om respektive kurs; före, under och efter kursen,
 • sköta hantering av kursmaterial, gruppindelning och kursens CANVAS-sida,
 • bistå utbildningsadministratörer med information,
 • arbeta med kursutvärdering,
 • bistå andra amanuenser i deras arbete.

Arbetsbelastningen varierar kraftigt mellan olika tider på terminen. Arbetstiden kan delvis planläggas självständigt av amanuensen, men du bör räkna med att i genomsnitt arbeta en dag per vecka. Arbetsplats kan erbjudas i delat rum på juridiska institutionen.

Kvalifikationer

Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (Högskoleförordningen 5 kap 10 §). Du som söker anställningen ska läsa på termin 2-6 på juristprogrammet.

Arbetet som amanuens förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Flervalsfrågor är en central del av kursen och det är mycket viktigt att dessa korrekturläses och kontrolleras noggrant. Det är också viktigt att du har gott omdöme och är bra på kommunikation.

Därutöver kan följande erfarenheter vägas in i urvalsbedömningen. Tidigare erfarenhet av amanuensarbete på institutionen är meriterande, liksom goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av videoproduktion. Erfarenhet av ansvarstagande roller i förenings- och arbetsliv värdesätts.

Anställning

Tidsbegränsad anställning under perioden: 1 april 2022 – 31 mars 2023

Omfattning: 20 % av heltid

Kontaktuppgifter för anställningen

Bitte Klevendal Englund, administrativ chef, bitte.klevendal@law.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Vänligen ange i din ansökan till vilken/vilka terminer du söker.

Ansökan senast: 2022-03-02

Svalner söker uppsatspraktikanter till hösten 2022!

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande.  Din ansökan bör innehålla följande:

 • CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
 • Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.
 • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken. 

För frågor om uppsatspraktik kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se 

Välkommen med din ansökan!

Läs mer och ansök HÄR. 

Nu söker Svalner nyutexaminerad skattejurist med tillsättning till hösten 2022!

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start hösten 2022!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer
Du har en svensk juristexamen med fokus på skatt samt ett starkt intresse för skatt.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning.

Arbetet kräver att du är analytisk och noggrann med ett högt eget driv. Då vi vill bygga vidare på en väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss.

Intervjuer kommer att ske löpande under våren för start hösten 2022. Du är välkommen med din ansökan redan idag. Vi ber dig bifoga betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg tillsammans med CV och personligt brev. Ditt personliga brev vill vi ska ge en kort summering av din personliga profil och dina framtidsplaner samt en motivering till varför du är intresserad av och passar för Svalner.

För frågor om tjänsten kontakta Emelie Malmgren, HR (emelie.malmgren@svalner.se) eller Johannah Hamilton (johannah.hamilton@svalner.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök och läs mer HÄR. 

Extraarbete för studenter på Överförmyndarenheten!

Jobba hos oss: Collection Advisor – timanställning

För Ropo Capital är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Vi präglas av arbetsglädje och effektivitet, engagerade människor som drivs av att få saker att hända. Ropo Capital erbjuder tjänster som täcker hela fakturans värdekedja – från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Vi konkurrerar på marknaden som en teknisk pionjär med en affärsmodell grundad på digitaliseringens fördelar och avancerad automatisering.

Nu söker vi driven extrapersonal till vårt kontor i Göteborg som vill vara med på vår spännande tillväxtresa. Om du gillar du att jobba i en miljö där arbetsglädje, uppriktighet, lärande och mod är viktiga delar har du kanske just hittat det perfekta extrajobbet för dig!

Om tjänsten

I rollen som handläggare kommer du att backa upp ordinarie personal i kundsamarbeten gentemot våra uppdragsgivare. Din roll innefattar bland annat kundkontakt, beslut om rättsliga åtgärder, kontakt med privatpersoner och myndigheter samt administrativt arbete. För att trivas i rollen ser vi att du är en lagspelare som drivs av gemensamma mål, att du är noggrann, strukturerad och har lätt att lära dig.

Tjänsten avser en timanställning och kommer löpa enligt överenskommelse som omfattar ca 10 timmar per vecka förlagda under kontorstid, med möjlighet till fler timmar vid behov. Placering på vårt kontor i centrala Göteborg.
 Vi tror att du som söker

 • Är utåtriktad, flexibel och driven.
 • Har stor känsla för service, kvalité och gillar att ta eget ansvar.
 • Kan fatta snabba beslut och trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Vi värdesätter personliga egenskaper såsom nyfikenhet och engagemang!

Om Ropo Capital

Ropo Capital erbjuder vad vi kallar för Invoice Life Cycle-tjänster, dvs. allt från distribution och reskontrahantering till påminnelser och inkasso. Vårt fundament bygger på egenutvecklad teknik och vi brinner för att skapa extraordinära kundupplevelser med hjälp av data och en oslagbar fakturahanteringsprocess. Genom att vi vågar tänka nytt och sätta nya normer skapas värde för våra klienter och deras kunder i form av stärkta kundrelationer och bättre finansiella resultat.

Ropo Capital är marknadsledande inom fakturahantering i Finland och har genom förvärv de senaste åren expanderat till den nordiska marknaden. Idag har vi ca 400 anställda specialister i Finland, Sverige och Norge och mer än 10 000 kunder. Totalt levererar Ropo Capital över 170 miljoner fakturor och andra dokument årligen. Vårt mål är att år 2023 vara den ledande leverantören i Norden av tjänster inom fakturans livscykel.

 

Vårt erbjudande till dig

Som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Vi präglas av arbetsglädje och av engagerade människor som drivs av att få saker att hända. Vi tänker stort och utmanar oss själva varje dag.

Vi är ett modernt företag som erbjuder dig en stimulerande och fartfylld arbetsmiljö centralt på Kungsgatan i Göteborg.

Varmt välkommen att skicka ditt CV och personliga brev till hr@ropocapital.se. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2022. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Operations Lill Lindbäck på telefonnummer +46 70738 49 77.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kammarrätten i Göteborg söker nyutexaminerade jurister till Traineeprogram

Inledning

Är du nyutexaminerad jurist, eller i slutet av din juristutbildning, och vill pröva att arbeta i allmän förvaltningsdomstol? Vill du få en unik möjlighet att tidigt i din karriär testa arbetet i överrätt? Efter tio månader som traineejurist kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

I mars 2022 startar en ny omgång av traineeprogrammet vid Kammarrätten i Göteborg.

Arbetet innebär

Som traineejurist arbetar du på samma sätt som domstolens föredragande jurister. Du gör rättsutredningar, föredrar mål som ska avgöras och skriver förslag till domar och beslut. Du kan också få delta vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom olika rättsområden. Du får arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, det kan exempelvis vara körkortsmål, mål om ekonomiskt bistånd eller tvångsvård av unga. Du får även genomgå ett utbildningspaket i domstolens regi.

Som traineejurist arbetar du tio månader i kammarrätten. Traineeprogrammet ger dig en unik möjlighet att pröva arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär.

Kravprofil

Vi söker dig som

 • har tagit examen vid juristprogrammet med mycket gott resultat, tidigast den 1 februari 2021 och senast i början av februari 2022
 • har lätt för att arbeta självständigt
 • har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är ansvarsfull, engagerad och noggrann
 • har lätt för att samarbeta med kollegor och
 • har ett mycket gott omdöme.

Urval och tillsättning

Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till om du under dina studier har visat ett särskilt intresse för offentlig rätt eller förvaltningsprocessrätt. Du ska i ditt personliga brev motivera vad du kan bidra med som traineejurist utifrån kravprofilen. Dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet är avgörande vid rekryteringen. Kammarrätten strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.

Ansökan

Ansökan ska ha kommit in till kammarrätten senast den 24 januari 2022. Du gör en ansökan för denna anställning via vårt rekryteringsverktyg Varbi – Du loggar in som arbetssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet.

Till ansökan ska bifogas studieintyg, examensbevis och ett personligt brev där du beskriver varför du söker anställning som traineejurist. Har du inte fått ditt examensbevis kan du komplettera med det, dock senast den 10 februari 2022. Examensbevis ska ha kommit in till kammarrätten innan beslut om anställning meddelas.

Ansökningarna kommer att behandlas löpande. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad med början den 1 mars 2022 till och med den 31 december 2022 (allmän visstidsanställning).

Antal platser: En eller flera

Lön: Månadslön

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Praktik för juriststudent VT 2022

Comrin Advokatbyrå är en nystartad byrå specialiserad på fastighetsjuridik. Vi söker dig som är juriststudent och har ett intresse av fastighetsjuridik, och vill testa på hur det är att arbeta på en advokatbyrå. Vidare har du goda akademiska meriter, är ambitiös, social, ödmjuk och ansvarstagande.

Varmt välkommen med din ansökan. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, betyg från studier samt eventuella övriga relevanta tjänstgöringsbetyg/intyg.

Comrin Advokatbyrå

Tel: 031 -20 10 80

www.comrinadvokatbyra.se

Aros Kapital söker junior legal counsel!

Aros Kapital är experter på finansiella tjänster inom bland annat företagslån, fakturaköp, leasing och inkasso. Till skillnad från bankerna drivs vi av entreprenörskap och innovation. Vårt bolag värdesätter verksamhetsutveckling och en stark personlig drivkraft. Eftersom vår verksamhet växer behöver vi utöka vår juristavdelning med ytterligare en medarbetare som tillsammans med teamet vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss!

Arbetsbeskrivning

I din roll som junior legal counsel hos Aros Kapital kommer du att stötta affärsverksamheten i ett brett spektrum av juridiska frågor, med tonvikt på avtalsrätt och bolagsrätt. I arbetet ingår exempelvis att granska och upprätta avtal, bistå i avtalsförhandlingar samt stötta organisationen i kreditfrågor. Du kommer också bistå i upprättandet av styrande dokument, hantera regulatoriska frågeställningar, vara delaktig i verksamhetens olika projekt samt fungera som stöd till verksamheten i juridiska frågor.

Vem du är?

Du är en nyexaminerad driven jurist som vill utvecklas tillsammans med Aros. Vi ser gärna att du är en resultatinriktad lagspelare som med ödmjukhet är beredd att anta nya utmaningar och som vill utvecklas i din yrkesroll.  Som person är du både flexibel och noggrann och du drivs av att teamet tillsammans ska nå det bästa tänkbara resultatet.

Vad erbjuds du?


Aros Kapital är etablerade i Sverige, Storbritannien och Norge med kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro, Oslo och London. Hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta uppdrag i en internationell miljö. Vi utmanar branschen och sätter därför högt värde på verksamhetsutveckling.

Aros Kapital omsatte under 2020 ca 355 miljoner kronor med ett resultat på ca. 100 miljoner före skatt. Vi är i ett expansivt skede där vi vill fortsätta att förändra branschen. Vår inställning är att allt är möjligt och därför har vi byggt ett team med stark personlig drivkraft. Du kommer att ingå i vårt team där du får möjlighet att tillsammans med teamet växa med både bolaget och rollen. Du blir en del av ett motiverat gäng som verkar i en dynamisk miljö där egen drivkraft för att skapa förändring och förbättring premieras.

Start

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

 Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Aros Kapital med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer

076-002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Ansök HÄR!

Svalner söker nu nyutexaminerade skattejurister med tillsättning till hösten 2022!

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start hösten 2022!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer
Du har en svensk juristexamen med fokus på skatt samt ett starkt intresse för skatt.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning.

Arbetet kräver att du är analytisk och noggrann med ett högt eget driv. Då vi vill bygga vidare på en väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss.

Intervjuer kommer att ske löpande under våren för start hösten 2022. Du är välkommen med din ansökan redan idag. Vi ber dig bifoga betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg tillsammans med CV och personligt brev. Ditt personliga brev vill vi ska ge en kort summering av din personliga profil och dina framtidsplaner samt en motivering till varför du är intresserad av och passar för Svalner.

För frågor om tjänsten kontakta Emelie Malmgren, HR (emelie.malmgren@svalner.se) eller Johannah Hamilton (johannah.hamilton@svalner.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök HÄR. 

Nu söker Svalner uppsatspraktikanter till HT 2022!

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande.  Din ansökan bör innehålla följande:

 • CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
 • Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.
 • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken. 

För frågor om uppsatspraktik kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se 

Välkommen med din ansökan!

Ansök HÄR

Nu söker Delphi uppsatstrainees till VT 2022!

Ska du skriva examensarbete till våren och vill kombinera det med praktik? Vi söker nu uppsatstrainees för flera av våra verksamhetsgrupper. 

Som uppsatstrainee hos oss får du prova på livet på en affärsjuridisk advokatbyrå i framkant. Du kommer få en ovärderlig inblick i hur det är att arbeta hos oss på Delphi. Under din praktik kommer du arbeta i nära samarbete tillsammans med våra mycket skickliga advokater och jurister i spännande och utmanande ärenden för både svenska och internationella klienter. Hos oss får du vara med på klientmöten, lyssna på samtal och delta i det dagliga juridiska arbetet. Vi är måna om att du ska utvecklas och lära dig så mycket det går.

Du kommer att få en fadder som ger dig praktisk vägledning och stöd genom hela din praktik. Som trainee kommer du även delta i Delphiakademins regelbundna utbildningar inom affärsjuridikens alla områden och juridisk engelska. Efter slutförd praktik kommer du att ha fått värdefulla kunskaper och erfarenheter – ett första steg till att bli en framgångsrik jurist.

Vem vi söker

Vi söker dig som är en ambitiös juridikstudent och som vill få ett försprång i din framtida karriär. Att du drivs av att leverera toppresultat i allt du tar dig för ser vi som en självklarhet.

Vill du arbeta på en modern advokatbyrå och är engagerad, intresserad av relationer i alla dess former och därtill brinner för det gedigna hantverket inom juridik? Då tror vi att du kommer trivas bra hos oss!

Ansökan

Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev, CV, betyg från studier samt eventuella övriga relevanta tjänstgöringsbetyg/intyg. Vid frågor kontakta gärna vår VD Annelie Liljeqvist, annelie.liljeqvist@delphi.se.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!  

Läs mer och ansök HÄR!

Sileo Kapital söker juridikstudent med intresse för processrätt

Har du läst fordrings- och processrätt och vill få en djupare förståelse för arbetet?

För dig som vill förena teori med praktik finns det nu möjlighet till extraarbete hos Sileo Kapital. Här får du en direkt inblick i en processjurists vardag. Du får exempelvis vara med och skriva yttranden och stämningsansökningar, utreda bestridanden och bedrägerier, ha kontakt med motpartsombud, myndigheter och kunder samt delta vid förhandlingar.

Om Sileo Kapital

Sileo Kapital ingår i den norska börsnoterade koncernen B2Holding ASA som har verksamhet i 22 europeiska länder. Vi är ett kredithanteringsbolag som köper förfallna fordringar mot främst fysiska personer. Under varumärket Legalis Inkasso bedriver vi inkassoverksamhet för externa klienters räkning och hanterar våra samägda portföljer.

Med fokus på varje kunds situation är målet att hjälpa kunderna att bli skuldfria. För oss är det viktigt att vara en god kraft i vår bransch och bidra till hållbar utveckling för både samhälle och individ.

På Sileo Kapital har vi skapat en bolagskultur som präglas av prestigelöshet, korta beslutsvägar och en vilja att ständigt förbättra och utvecklas. Vi bidrar alltid utifrån vår bästa förmåga och uppmuntrar och inspirerar varandra. På vårt fina kontor vid Lilla Bommen i Göteborg är vi idag totalt cirka 70 medarbetare. 

Praktisk info & hur du ansöker
Din utbildning är viktig för oss och därför är vi måna om att balansera arbetstiden så att du kan lägga ner den tid du behöver på dina studier. Tillsammans bestämmer vi ett upplägg som gör att du hinner med både och. Det kan vara gott att känna till att det även finns möjlighet till mer jobb över lov och semestrar. Vi ser gärna att du har läst både fordringsrätt och processrätt men det går också bra att läsa kurserna parallellt med arbetet hos oss.

Vi ser helst en start i januari 2022, men är flexibla och lyssnar gärna in på dina förutsättningar. Din ansökan önskar vi dock få senast 19 november.

Ansöker gör du här:  https://jobb.sileokapital.com/jobs/1398295-juridikstudent-med-intresse-for-processratt  Notera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail.

Om du vill veta mer om tjänsten eller Sileo som bolag är du varmt välkommen att kontakta vår COO på malin.johansen@sileokapital.com

Verahill söker juriststudenter till studentpool!

Verahill Familjejuridik är ett företag i extrem tillväxt, något så ovanligt som en hungrig startup i juristkostym. Vårt utbud av tjänster omfattar rådgivning inom den ekonomiska familjerätten och hantering av bouppteckningar, förvaltningar och arvskiften samt tvister inom framförallt barnrätt och bodelning. Vad vi erbjuder

Vi söker just nu juriststudenter till en studentpool på vårt kontor i Göteborg som vill få en inblick i hur det är att arbeta på en familjerättslig juristbyrå. Vi söker dig som studerar på juristprogrammet och har ett brinnande intresse för familjerätt. 

Vem är du?

Du är en person som tar dig an arbetsuppgifter med stort engagemang, servicekänsla och driv. Du kommer att få arbeta med varierande arbetsuppgifter där fokus inledningsvis kommer att ligga på det administrativa planet, men där det finns möjlighet att på sikt få arbetsuppgifter där du får omsätta dina juridiska kunskaper i praktiken. Därför är det även viktigt att du kan jobba strukturerat och stundtals i högt tempo samt att du har förmågan att ta egna initiativ. Vi är en prestigelös arbetsplats och vi tror på att uppnå bästa möjliga resultat tillsammans, därför behöver du trivas med att jobba både individuellt och i grupp. 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder marknadsmässiga anställnings- och lönevillkor samt en utvecklande arbetsplats med stark framåtanda. Vår övergripande strategi är hållbar lönsam tillväxt. Detta når vi genom att skapa rätt förutsättningar för ett hållbart juristliv, där vi inte bara presterar utan också känner oss stolta och nöjda med oss själva efter arbetsdagen och där det finns tid och energi till studier, familj, vänner och intressen utanför jobbet. Verahill har helt enkelt målsättningen att hitta framtidens jurister som vill hjälpa oss att bli Sveriges vassaste aktör inom humanjuridiken, alla kategorier – vill du med på resan?

Ansökan

Du ansöker via vår karriärsida karriar.verahill.se eller genom att maila CV och personligt brev till någon av kontaktpersonerna nedan.

Skicka gärna din ansökan snarast möjligt, dock senast den 15 november 2021.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Camilla Hallin Viktor Löfgren

camilla.hallin@verahill.se viktor.lofgren@verahill.sePrioritet Finans söker praktikant alt vikarie till tjänsten Affärsjurist!

Om Prioritet Finans AB 

Prioritet Finans är Sveriges ledande factoringkoncern med över 40 års branscherfarenhet och fler än 6000 företagskunder. Tillsammans med våra ungefär 100 kollegor, jobbar vi för att bygga starka kundrelationer och möta svenska företagares behov om likviditet och finansiell trygghet. Med en kombination av långsiktighet och entreprenörsanda, hjälper vi företag över hela Sverige med omedelbara pengar samtidigt som vi finansierar det som ligger oss varmt om hjärtat, nämligen svensk idrott. 

Prioritet Finans är ett familjeägt bolag som via en stark egen kassa valt att inte vara bank. Hos oss är därför snabba och korta beslutsvägar regel, vilket ställer särskilda krav på dig i din roll som jurist. Gillar du ordning och reda, snabba affärsbeslut tillsammans med ett team av härliga kollegor så ser vi gärna att du hör av dig till oss.  

Beskrivning av rollen 

I rollen som Affärsjurist kommer du arbeta nära VD och de flexibla arbetsuppgifter som behövs för åtgärder och beslut. Givetvis finns vår juridiska avdelning för ledning och stöd. Din arbetsplats kommer vara på vårt huvudkontor i Göteborg

Din bakgrund 

Säkert har du intresse av affärsmässig juridik med koppling till finansiella lösningar. Du är snart färdig med din examen och har en positiv inställning med lätt för att lära, förstå och agera.

Vad vi erbjuder dig 

En fantastisk plattform till juridisk erfarenhet med god möjlighet till fast anställning bland positiva arbetskamrater. 

Tillträde 

Omgående. 

Omfattning 

Heltid eller enligt överenskommelse.  

Ersättning 

Enligt överenskommelse. 

Din ansökan 

Hjärtligt välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev  till nilsw@prioritet.se och kjelln@prioritet.se 

Har du frågor finns vi tillgängliga, VD Nils Wiberg 070-626 79 72 eller Kjell Nihlmar 073-530 13 01. Sista ansökningsdatum 30 Nov.

Praktik på Svenskt Näringslivs EU-kontor VT 2022!

Brinner du för näringslivsfrågor, opinionsbildning och EU-politik? Är du intresserad av policyfrågor som rör handel, EU:s inre marknad, arbetsrätt, energi och klimat och industripolitik? Vill du lära dig mer om hur Svenskt Näringsliv arbetar med att stärka svenska företags konkurrenskraft i Sverige och Europa? Då är en praktikplats på Svenskt Näringslivs EU-kontor något för dig!


Praktikplatsen riktar sig till dig som har ett stort intresse för näringslivsfrågor, opinionsbildning och EU-politik. På Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel kommer du att få möjlighet att lära dig mer om hur EU:s institutioner fungerar, vad påverkansarbete innebär, om svenska företag och vilka frågor som är viktiga för dem både på EU-nivå och internationellt. De tre praktikanterna brukar fokusera på varsitt policyområde, och handledas av en expert inom de frågorna (till exempel handel, SME-frågor, inremarknadsfrågor, energi och klimat, arbetsrätt). Nämn gärna i ditt personliga brev vilket/vilka intresseområden ditt hjärta klappar lite extra för.

Kort om Svenskt Näringsliv
Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige och näringslivets ledande opinionsbildare. Vi arbetar för att främja företagens gemensamma intressen, fri företagsamhet, en väl fungerande marknadsekonomi och förståelse för företagandets avgörande betydelse för landets välstånd. Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag. Svenskt Näringslivs EU-kontor företräder det svenska näringslivets intressen och arbetar i nära dialog och samverkan med övriga svenska och europeiska näringslivsrepresentanter i Bryssel. Kontoret deltar i policyformulering och i näringslivets EU-arbete i Sverige gentemot bland annat regeringen, myndigheter och andra aktörer. Arbetet kan röra områden såsom digitalisering, industri, innovation, miljö, handel och arbetsmarknad. 

Din bakgrund och kompetens
Du har en avslutad eller nästan avslutad akademisk utbildning inom statskunskap, ekonomi, juridik eller liknande. Som person är du kreativ, självgående och kommunikativ. Du uttrycker dig mycket väl i både talad och skriven svenska och engelska. 

Arbetet ställer höga krav på förmåga att snabbt kunna sätta sig in i vår verksamhet och dess utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av verksamhetens behov. Som praktikant hos oss får du en bra inblick i vår verksamhet och möjlighet till många spännande kontakter, möten och upplevelser. Svenskt Näringsliv är en tydligt värderingsdriven organisation och våra medarbetare förutsätts dela organisationens grundvärderingar om vikten av en väl fungerande marknadsekonomi och fri företagsamhet som leder Sverige till ökat välstånd. 

Praktiken motsvarar en termins studier och är avlönad. Kan sökas inom program eller fristående.

Ansökan
Låter det här som något för dig, skicka CV och personligt brev till:

linn.oetterli@swedishenterprise.se. Vid frågor kring praktiktjänsten går det utmärkt att höra av sig till samma mailadress. Sista ansökningsdag 31 oktober 2021. Tillträdesdatum 17 januari 2022 eller efter överenskommelse. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kilspatrick Townsend söker uppsatspraktikanter

Vill du prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under våren 2022.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.

Vår uppsatspraktik

Vi erbjuder två studenter möjligheten att göra uppsatspraktik hos oss under vårterminen, en plats under A-perioden och en plats under B-perioden. Vi är flexibla när det gäller praktikperiodens längd men ser helst att den pågår i åtta till tio veckor.

Som uppsatspraktikant kommer du få möjlighet att prova på arbetet som biträdande jurist inom flera av våra verksamhetsområden. Under praktiken får du lära känna våra medarbetare och kan knyta värdefulla kontakter. Du kommer bl.a. att få skriva rättsutredningar, granska avtal och komma i kontakt med domstolar och andra myndigheter. Du har två engagerade handledare som guidar dig i ditt praktikarbete och som kan ge dig tips i ditt uppsatsskrivande. Du får även delta i byråaktiviteter och interna utbildningar såsom exempelvis vår Legal English.

Ansökningsinformation

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Ange gärna i ditt personliga brev om du föredrar A- eller B-perioden. Du som söker ska ha avslutat termin sex och läst minst en fördjupningskurs på juristprogrammet när du inleder din praktik.

Vi går igenom ansökningarna fortlöpande och tillsätter platserna allteftersom. Sänd därav gärna in din ansökan till oss så snart som möjligt. 

Frågor? 

Om du har frågor, kontakta gärna HR- och kommunikationsansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com.

Klicka HÄR för att komma till ansökan!

Kilpatrick Townsend söker sommartrainee 2022!

Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

Om Kilpatrick Townsend

Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel, såväl i vårt juridiska arbete som på det sociala planet.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer.

Vi värdesätter våra medarbetares personliga utveckling och vi tror att en kombination av intressanta uppdrag, bra ledarskap, goda utbildningsmöjligheter och ett bra arbetsklimat skapar de bästa förutsättningarna för våra medarbetare att utvecklas till framgångsrika och skickliga jurister.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att få arbeta med spännande ärenden i byråns olika verksamhetsgrupper tillsammans med våra delägare och övriga medarbetare. Under hela din traineetid har du, utöver övriga trevliga kollegor, två dedikerade handledare som säkerställer att du får en lärorik och rolig tid hos oss. 

Tjänsten sträcker sig över åtta veckor under juni – juli 2022 varav tre veckor tillbringas på vårt kontor i Atlanta och fem veckor på vårt Stockholmskontor. Detta ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.

I Atlanta får du även delta i flera sociala aktiviteter såsom sportevenemang, konserter, mottagningar, utflykter och välgörenhetsprojekt tillsammans med amerikanska juriststudenter. 

Kvalifikationer

För att söka tjänsten har du, vid tjänstens tillträde, läst minst sex terminer på juristprogrammet. Du har goda betyg och mycket god språkkänsla. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Du har ett genuint intresse för juridik och är nyfiken på konsultrollen. Att du är noggrann, kreativ och har en mycket god analytisk förmåga ser vi som en självklarhet. Vi tror dessutom att du är en engagerad och prestigelös lagspelare. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet är din personlighet minst lika viktig som dina formella meriter.

Ansökningsinformation

Varmt välkommen att registrera din ansökan bestående av personligt brev, CV, betyg och eventuella intyg. Sista ansökningsdatum är den 15 november 2021. Tjänsten tillsätts först när ansökningstiden har gått ut men då ansökningarna hanteras fortlöpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

Frågor?

Om du har frågor, kontakta gärna HR- och kommunikationsansvarig Jessica Ahlsén, telefon 08-505 646 43 alt. jahlsen@kilpatricktownsend.com

Klicka HÄR för att komma till ansökan!

Uppsatspraktik vid Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten står till förfogande att ta emot en eller flera uppsatspraktikanter i ca 10 veckor med början från februari/mars 2022.

Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i kammarrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Handläggningen i kammarrätten är huvudsakligen skriftlig och målen avgörs vanligen av två eller tre domare efter muntlig föredragning. Du kommer att, på samma sätt som domstolens fiskaler och föredragande jurister, handlägga och föredra mål för avgörande. De mål som du får arbeta med kan styras utifrån det ämne som du avser att behandla i din uppsats. Sökande som planerar att skriva uppsats med anknytning till de målområden som kammarrätten handlägger har företräde vid antagning.

Praktikanten får ingen lön eller annan ersättning från kammarrätten under praktiken.

Praktikanten ska vara personskadeförsäkrad genom universitet.

Ansökan

Ansökan med personligt brev, CV och betyg från juristutbildningen ska ha kommit in till kammarrätten med e-post på adressen kammarrattenistockholm@dom.se senast den 30 november 2021. Märk ansökan med diarienr KST 2021/322.

Kommunikation med anledning av ansökan kommer i första hand ske per e-post. Eventuella frågor besvaras av administrativa fiskalen Emma Persson, se kontaktuppgifter här till höger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök HÄR!

Juridiska institutionen söker amanuenser inför VT 2022!

Juridiska institutionen söker nu amanuenser inför vårterminen 2022; till termin 2 och termin 6.

Arbetsuppgifter

Som amanuens bistår du kursansvariga, lärare och utbildningsadministratörer i det administrativa arbetet riktat mot juristprogrammets studenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • koordinera det arbete som görs av kursansvariga och lärare,
 • svara på frågor om respektive kurs; före, under och efter kursen,
 • sköta hantering av kursmaterial, gruppindelning och kursens CANVAS-sida,
 • bistå utbildningsadministratörer med information,
 • arbeta med kursutvärdering,
 • bistå andra amanuenser i deras arbete.

Arbetsbelastningen varierar kraftigt mellan olika tider på terminen. Arbetstiden kan delvis planläggas självständigt av amanuensen, men du bör räkna med att i genomsnitt arbeta en dag per vecka. Arbetsplats kan erbjudas i delat rum på juridiska institutionen.

Kvalifikationer

Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (Högskoleförordningen 5 kap 10 §).

Du som söker ska ha läst på juristprogrammet med godkänt resultat, upp till och inklusive den termin till vilken du söker. För att söka till termin 2 behöver du ha läst minst termin 2 med godkänt resultat och för att söka till termin 6 behöver du ha läst minst termin 6 med godkänt resultat.

Erfarenhet av ansvarstagande roller i förenings- och arbetsliv värdesätts, men är inget krav. Arbetet som amanuens förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Det är också viktigt att du har gott omdöme och är bra på kommunikation.

Tidigare erfarenhet av amanuensarbete på institutionen är meriterande, liksom goda kunskaper i Excel.

Anställning

Tidsbegränsad anställning under vårterminen 2022. Omfattning 20% av heltid.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 4 november 2021

Läs mer och ansök HÄR!

MAQS söker studentmedarbetare!

Nu söker vi nya studentmedarbetare till våra kontor i Stockholm och Göteborg med start till vårterminen. Detta passar dig som har läst minst sex terminer på juristprogrammet och vill ha ett omväxlande extrajobb. Arbetet innebär att du assisterar våra jurister i det löpande arbetet främst med administrativa sysslor men också hjälper till inom exempelvis reception och event eller där det behövs för dagen. Tjänsten är en timanställning och enligt schema förlagd till eftermiddagar som utgångspunkt.

Vi söker dig som vill jobba extra vid sidan av studierna och är nyfiken på affärsjuridisk byrå. För att trivas i tjänsten tror vi att du är driven, lösningsorienterad och gärna lite kreativ som person.

Vi erbjuder ett spännande och givande extrajobb. Som studentmedarbetare hos oss får du värdefull erfarenhet och en bra inblick i hur det är att arbeta på byrå, samtidigt som du får möjligheter att lära känna oss på MAQS.

Arbetsuppgifterna varierar med allt från enklare juridiska uppgifter, administration och eventarrangemang till bemanning av vår reception. Du jobbar ca 1-2 eftermiddagar i veckan, arbetstiderna är flexibla och går utmärkt att kombinera med studierna.

Låter det spännande? Vi ser fram emot din ansökan!

Klicka HÄR för att komma till ansökan.

MAQS söker sommarnotarier 2022!

Välkommen till MAQS, byrån som drivs av att skapa nytta och växer av att lyfta såväl varandra som kund. Det är där det professionella och omtänksamma möts som vi finner vår anda. En MAQS-anda som lever på den oupphörliga viljan att bli bättre – och på en gemenskap som gör att vi tillsammans går, når och ser längre.

Under sommaren erbjuder vi studenter sommarnotariat på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Under sex veckor får du som sommarnotarie prova på arbetet som affärsjurist, under nära handledning av våra erfarna jurister. Du kommer att ingå i något av våra team och aktivt delta i byråns löpande arbete varvat med utbildning och sociala aktiviteter som en naturlig del i vår vardag. Det är en möjlighet för oss att få lära känna dig samtidigt som du får en inblick i yrket som jurist, vilket ger ett försprång och värdefull erfarenhet inför din fortsatta karriär. Flera av våra jurister och delägare började sin karriär på MAQS som just sommarnotarier.

För att bli antagen som sommarnotarie hos oss ska du ha slutfört din sjunde termin på juristlinjen med goda resultat och ha ett intresse av att jobba på affärsjuridisk byrå efter avslutad utbildning. Du ansöker med ett välmotiverat personligt brev, CV,  betygsutdrag från juristutbildningen och eventuella omdömen från tidigare arbetsgivare.

Välkommen med din ansökan och berätta varför just du vill jobba på MAQS!

För att komma till ansökan klicka HÄR

Aros Kapital söker Legal Assistant!

Tjänst: Legal Assistant 

Om Aros Kapital AB 

Aros Kapital AB är ett internationellt finansbolag med kontor i Göteborg, Stockholm, London och Oslo.  Bolaget har sedan 2014 kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen och har en kraftigt växande  verksamhet på den nordiska och europeiska marknaden. I produktportföljen ingår (utöver inlåning från  allmänheten) företagslån, factoring, leasing och inkasso. Vi samarbetar med en rad nationella och  utländska institutioner, så som Europeiska Investeringsfonden och British Business Bank för att  tillhandahålla så risksäkra och attraktiva produkter som möjligt till våra kunder. 

Huvudkontoret är beläget i Göteborg där ca. 50 personer arbetar. 

Aros är ett entreprenörsdrivet bolag i en kraftigt reglerad bransch, vilket ställer särskilda krav på dig i  din roll som jurist. Om du vill pröva på att utmanas i en välmående och spännande bransch med högt  tempo tillsammans drivna kollegor så ser vi gärna att du hör av dig till oss.  

Beskrivning av rollen 

I rollen som Legal Assistent så kommer du få agera brett och varierande och du kommer arbeta nära  såväl Head of Legal som Head of Compliance. Med hänsyn till Aros verksamhet så uppstår varierande  frågeställningar av olika komplexitet löpande. Under ledning av kompetent personal kommer du få  utföra kvalificerat juridiskt arbete vars komplexitet ökar i takt med din kompetens och insats. 

Din bakgrund 

Vi tror att du idag är en juriststudent som går termin 5 eller högre och har ett intresse för juridik med en  affärsmässig- och finansiell koppling. Ditt intresse är dock sekundärt i förhållande till en ödmjuk  inställning, analysförmåga och ansvarstagande.  

Vad vi erbjuder dig 

Aros erbjuder dig unik arbetslivserfarenhet, stimulerande arbetsmiljö och potentiell chans till vidare  anställning efter examen. Om du motiveras av att ta ansvar och arbeta i god gemenskap kommer du att trivas utmärkt. 

Tillträde 

Omgående. 

Omfattning 

10-20 timmar per vecka.  

Ersättning. 

Enligt överenskommelse. 

Din ansökan 

Låter det här intressant? Ansök till info@aroskapital.se med CV och personligt brev. Har du frågor är  du varmt välkommen att kontakta Axel Wilhelmsson på axel@aroskapital.se. Sista ansökningsdatum  31/10.

Ny jobbportal för juriststudenter!

Juridicas är en ny plattform som samlar alla deltidsjobb och praktiktjänster för juriststudenter på ett och samma ställe. 
 
Den lanserades av två juriststudenter som tyckte att det var alldeles för krångligt och tidsödande att hitta ett jobb vid sidan av studierna. 
 
Med Juridicas vill vi göra det lättare och snabbare för våra medstudenter att hitta ett jobb under studietiden. Att hitta ett jobb borde inte vara ett arbete i sig. Det skall inte ta mycket tid och energi av er, speciellt när ni har extra mycket i skolan!
 
Gå in på Juridicas.se och sök jobbet som kommer att starta din drömkarriär idag!

Internship och fulltime på McKinsey & Company!

Sök senast 30:e september, klicka HÄR för mer information.!

Advokatfirman SJS söker administratör/juriststudent

Läser du termin 2 eller 3 och är sugen på ett spännande jobb att ha vid sidan av studierna och under somrarna?

Nu söker Advokatfirman SJS en student som kan bistå byrån som administratör under terminerna och som administratör / juristassistent på somrarna. 

Advokatfirman SJS består för närvarande av 4 advokater, en biträdande jurist och en administratör, men här är tempot nästan alltid högt. Du som student kommer få en unik möjlighet till inblick i arbetslivet på en brottmåls- och processbyrå, tillsammans med några av Göteborgs mest erfarna brottsmålsadvokater. Här arbetar du ofta i nära kontakt med domstol, polis och kriminalvården, och får en grundläggande förståelse för processens gång. Läs mer om byrån och vad vi gör på http://www.advokatsjs.se

Är du den vi söker? Skicka CV, gärna med vitsord från senaste arbetsgivare bifogat,  och personligt brev till reception@advokatsjs.se och märk ditt mail med ”STUDENT” så återkommer vi till dig ifall det låter intressant. 

Hoppas vi hörs! 

Advokatbyrån SJS

RosLec AB söker utbildare i grundläggande juridisk metod!

 RosLec AB rekryterar nu utbildare i grundläggande juridik. Alla som avslutat de 6 första terminerna på juristlinjen är välkomna att ansöka.

RosLec AB söker jurister som tagit examen, alternativt är i slutskedet av sin utbildning för jobb som föreläsare. Uppdragen gäller främst Yrkeshögskola, men även andra former av utbildning kan komma att bli aktuella. Minimilön är 2 600:- per föreläsning med möjlighet till mycket förmånlig tillsvidareanställning som motsvarar ca 60 % av heltid med en månadslön över 30 000:-.

RosLec AB är ett av de främsta företagen i Sverige inom eftergymnasial utbildning inriktat mot juridik och står för allt material (såsom PPT, övningsfrågor, utkast till tentamen och annat) samt erbjuder internutbildning i presentationsteknik och pedagogik. 

Intresse samt frågor riktas till Martin Rosell, martin@roslec.com, 070 308 47 68

Sök Linklaters Junior Associate Programme!

Är du min nya kollega? Gör som Julia och sök vårt Junior Associate Programme med start februari 2022! Vi söker dig som är nyexaminerad eller avslutat tingtjänstgöring till arbetsgrupperna M&A Corporate, Banking & Finance och M&A Real Estate. Läs mer och ansök idag via länken i @linklaterssweden bio eller maila oss din ansökan direkt på Stockholmrecruitment@linklaters.com

Legal-tech startup söker juristpraktikant

Svalner Skatt & Transaktion söker nyutexaminerad skattejurist med start våren 2022!

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start våren 2020!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer
Du har en svensk juristexamen med fokus på skatt samt ett starkt intresse för skatt.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning.

Arbetet kräver att du är analytisk och noggrann med ett högt eget driv. Då vi vill bygga vidare på en väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss.

Intervjuer kommer att ske löpande under våren för start våren 2022. Du är välkommen med din ansökan redan idag. Vi ber dig bifoga betyg från universitet och gymnasium samt eventuella andra intyg tillsammans med CV och personligt brev. Ditt personliga brev vill vi ska ge en kort summering av din personliga profil och dina framtidsplaner samt en motivering till varför du är intresserad av och passar för Svalner.

För frågor om tjänsten kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se

Varmt välkommen med din ansökan! Läs mer och ansök HÄR

Uppsatspraktik hos Svalner Skatt & Transaktion

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande.  Din ansökan bör innehålla följande:

 • CV, Personligt brev, betyg och andra relevanta dokument.
 • Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad samt vad du vill skriva uppsats inom.
 • Önskat start- och slutdatum för uppsatspraktiken. 

För frågor om uppsatspraktik kontakta Emelie Malmgren, HR, emelie.malmgren@svalner.se 

Välkommen med din ansökan! Läs mer och ansök HÄR

Student med kunskap inom LOU sökes

Vi är ett företag som säljer IT-tjänster till offentlig sektor i Sverige. Vi arbetar just nu med ett internt projekt avseende LOU och vi söker därför en student som kan stötta oss med juridiska termer och lagrum.

Studenten vi söker har gärna kommit en bit på sin utbildning och känner sig trygg i sin kunskap om Lagen om offentlig upphandling. Erfarenhet inom offentliga upphandlingar eller praktiska exempel är fördelaktigt.

Beräknad tidsåtgång är cirka en arbetsdag eller enligt överenskommelse. Ersättning ges i form av gåva eller enligt överenskommelse. Vi kan även agera referens inför liknande framtida uppdrag för studenten.

Har du kunskapen inom LOU som krävs? Hör av dig till josefine.brochner@swcg.com senast den 19 september. Vänligen skriv en kort beskrivning av dig själv, hur långt du kommit i din utbildning samt varför just du är intresserad av att bidra med kunskap till vårt projekt inom LOU. 

Setterwalls advokatbyrå i Malmö söker biträdande jurister inom immaterialrättt!

Vi söker dig som vill vara en del i vårt fortsatta bygge av vår framgångsrika Immaterialrättsgrupp. Du blir en del i ett team bestående av såväl erfarna som yngre advokater och jurister med en bred och gedigen kunskap och erfarenhet. Våra klienter är både etablerade företag och “unga” spännande företag som efterfrågar vår specialistkunskap.

Vi söker dig som är intresserad av patentfrågor men även övrig immaterialrätt/IP samt marknadsrätt och kommersiella avtal. Du har i grunden en juristexamen med goda akademiska meriter. Har du några års erfarenhet från annan byrå eller annan relevant konsultverksamhet med inriktning mot IP eller fullgjord tingstjänstgöring ser vi det som meriterande. Särskilt meriterande är det om du har erfarenhet av tvister på patentområdet. Vi vet att mångfald är avgörande för vår framgång, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

I rollen krävs att du har en tydlig vilja att jobba nära affären och att du har ett genuint intresse för konsultrollen. Det är naturligt för dig att ta ansvar och att bidra till en värdefull affärsnytta för varje klient. Varje ärende är en möjlighet på vägen i karriären och det är bara din egen ambition som sätter gränserna för hur långt du kan nå hos oss. Vid sidan av klientarbetet är det naturligt för dig att vara delaktig i att utveckla dina kollegor, gruppen och byrån. Du trivs med att arbeta självständigt och ta egna initiativ, men du värderar teamets framgång och har en god samarbetsförmåga. Tillsammans bygger vi vårt team.

Som biträdande jurist/associate hos oss arbetar du med spännande och utmanande uppdrag och ärenden. Du kommer att som en del i ett team bistå klienter med kvalificerad rådgivning som ligger i juridikens framkant. Du blir väl introducerad i arbetet och vi ger dig ett växande ansvar i en dynamisk och omväxlande miljö med kompetenta och dedikerade kollegor. Du får tidigt ansvar och vi ger dig individuella förutsättningar i utvecklingen mot att bli en skicklig och självständig jurist. Då många av våra klienter är internationella företag är det bra om du är bekväm med att både läsa, skriva och tala engelska som en del av arbetet.

Låt oss lära känna dig genom att skicka in din ansökan. Vi kallar till intervjuer löpande, och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. 

Läs mer och ansök HÄR!

Faktumjuristerna söker nya rådgivare!

Vi på Faktumjuristerna söker just nu nya rådgivare inför höstterminen. Förhoppningsvis kommer vi återigen kunna träffa våra klienter på plats på Faktumkontoret, vilket vi ser fram emot. Som rådgivare får du erfarenhet av att bemöta klienter vars frågor sträcker sig över många olika rättsområden. Det är både roligt, givande och viktigt.
Skicka in din ansökan senast den 17 juni, så hoppas vi att vi ses i höst!

Magnusson Advokatbyrå söker uppsatspraktikant!

Magnusson är en internationell och topprankad affärsjuridisk advokatbyrå. Med vår geografiska spridning är vi unikt positionerade att assistera våra klienter i Norden och Östersjöregionen. Inom byrån finns specialister inom i stort sett samtliga affärsjuridiska områden med erfarenhet av ett stort antal branscher. Vi är rådgivare åt såväl nationella som internationella bolag, finansiella institutioner, organisationer, myndigheter och kommuner. Vår uppgift som rådgivare är att skapa mervärde för våra klienter. Vi är flerfaldigt nominerade till och vinnare av Årets Advokatbyrå samt listade av rankinginstitut som Legal 500 och Chambers, utmärkelser som baseras på klientnöjdhet. 

Vi tror på våra medarbetare och välkomnar alltid nya idéer och initiativ. Vi erbjuder en internationell plattform, en kreativ miljö och frihet att utvecklas och växa tillsammans med trevliga kollegor. Våra värdeord är förtroende, respekt, nytänkande och entreprenörskap och vårt mål är att ett jobb på Magnusson ska vara mer än ett jobb.

PRAKTIK UNDER STUDIETIDEN PÅ VÅRT KONTOR I GÖTEBORG

Vi tar emot studenter för uppsatspraktik inom ramen för examensarbetet och söker dig som läser till jur. kand./juristexamen. Viss ersättning utgår. 

Praktiken varar i 8-12 veckor och du får möjlighet att arbeta med affärsjuridik tillsammans med erfarna jurister. I början av praktiken går du tillsammans med din handledare igenom dina förväntningar på praktiken och tillsammans sätter ni upp gemensamma mål för din tid hos oss.

Vi erbjuder en praktikplats per år under höstterminen i Göteborg. Ange under vilken period du är intresserad av att praktisera och om du redan nu vet inom vilket område du vill skriva din uppsats. Vår verksamhetsgrupp i Göteborg arbetar inom områdena fastighets-, entreprenad- och miljörätt. Då en stor del av vårt arbete sker för internationella klienter ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska.

Intervjuer och urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan nedan tillsammans med CV, personligt brev, betyg och andra eventuellt relevanta handlingar.  

Vid frågor är du välkommen att kontakta Gabriella Antebi, HR-koordinator, på gabriella.antebi@magnussonlaw.com.

Delphi söker uppsatstrainee!

Som uppsatstrainee hos oss får du prova på livet på en affärsjuridisk advokatbyrå i framkant.  Hos oss får du vara med på klientmöten, lyssna på samtal och delta i det dagliga juridiska arbetet. Vi är måna om att du ska utvecklas och lära dig så mycket det går.

Du kommer att få en fadder som ger dig praktisk vägledning och stöd genom hela din praktik. Som trainee kommer du även delta i Delphiakademins regelbundna utbildningar inom affärsjuridikens alla områden och juridisk engelska. Efter slutförd praktik kommer du att ha fått värdefulla kunskaper och erfarenheter – ett första steg till att bli en framgångsrik jurist.

Vem vi söker

Vi söker dig som är en ambitiös juridikstudent och som vill få ett försprång i din framtida karriär. Att du drivs av att leverera toppresultat i allt du tar dig för ser vi som en självklarhet.

Vill du arbeta på en modern advokatbyrå och är engagerad, intresserad av relationer i alla dess former och därtill brinner för det gedigna hantverket inom juridik? Då tror vi att du kommer trivas bra hos oss!

Ansökan

Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev, CV, betyg från studier samt eventuella övriga relevanta tjänstgöringsbetyg/intyg. Vid frågor kontakta gärna vår VD Annelie Liljeqvist, annelie.liljeqvist@delphi.se.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Klicka HÄR  för mer info samt ansökan!

Sök till Centrum för rättvisas Fri-och rättighetsinternat!

Är du juriststudent och intresserad av konstitutionell rätt? Då ska du söka  till Centrum för rättvisas Fri- och rättighetsinternat 2021! 

För artonde året i rad anordnar vi vårt populära sommarinternat där du som deltagare får  träffa några av landets främsta jurister på området, delta i spännande diskussioner och case övningar samt träffa några av Centrum för rättvisas klienter. 

Ta chansen att diskutera rättighetsfrågor med oss på Centrum för rättvisa samt justitieråd,  professorer, JK, Riksåklagaren och Advokatsamfundets generalsekreterare i sommar! 

Internatet äger rum den 17–20 augusti på Villa Lovik i Stockholm, alternativt i digital form  via Zoom. Mer information hittar du på vår hemsida

Ansök senast 30 april 2021 genom att skicka personligt brev, CV och betyg  till rekrytering@centrumforrattvisa.se. Internatet riktar sig främst till juriststudenter som har  läst minst sex terminer. 

Hoppas vi ses i sommar!

Juridiska institutionen söker amanuenser

Juridiska institutionen söker nu amanuenser inför höstterminen 2021 och vårterminen 2022; som stöd till lärarlagen på juridisk grundkurs, termin 3, termin 1 och 4, termin 5 och till de kurser i juridik som ges inom kandidatprogrammet i ekonomi på Företagsekonomiska institutionen.

Arbetsuppgifter

Som amanuens bistår du kursansvariga, lärare och utbildningsadministratörer i det administrativa arbetet riktat mot studenterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • koordinera det arbete som görs av kursansvariga och lärare,
 • svara på frågor om respektive kurs; före, under och efter kursen,
 • sköta hantering av kursmaterial, gruppindelning och kursens CANVAS-sida,
 • bistå utbildningsadministratörer med information,
 • arbeta med kursutvärdering,
 • bistå andra amanuenser i deras arbete.

Arbetsbelastningen varierar kraftigt mellan olika tider på terminen. Arbetstiden kan delvis planläggas självständigt av amanuensen, men du bör räkna med att i genomsnitt arbeta en dag per vecka. Arbetsplats kan erbjudas i delat rum på juridiska institutionen.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha läst på juristprogrammet med godkänt resultat, upp till och med den termin till vilken du söker.  För att arbeta med juridikkurserna på kandidatprogrammet i ekonomi behöver du ha läst minst termin 5 på juristprogrammet med godkänt resultat.

Erfarenhet av ansvarstagande roller i förenings- och arbetsliv värdesätts, men är inget krav. Arbetet som amanuens förutsätter god organisatorisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och noggrannhet. Det är också viktigt att du har gott omdöme och är bra på kommunikation.

Tidigare erfarenhet av amanuensarbete på institutionen är meriterande, liksom goda kunskaper i Excel.

Sista ansökningsdag är 21/4! Läs mer och ansök HÄR!

Reklamationshandläggare på deltid sökes!

I rollen som reklamationshanläggare på KVDbil får du möjligheten att arbeta i en roll med mycket kundkontakt. 

Om tjänsten

Reklamationsavdelningen på KVDbil är redo att ta emot fler deltidsmedarbetare som kan arbeta ca 2 dagar i veckan. Tjänsten startar med en gedigen upplärning där du får möjligheten att lära dig allt du behöver.

Du erbjuds

 • En flexibel arbetsplats
 • Härliga kollegor och fräscha nya lokaler

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Ansvarar för direktkontakt med såväl privatkunder som företagskunder gällande reklamationer efter utleverans till aktionsvinnarna

 • HItta lösningar genom förhandlingar om reparationer, priskompenssationer och andra kundvårdande åtgärder

 • Kontinuerlig kontakt med verkstäder och försäkringsbolag både via mejl och telefon.

Som person är du:

 • Lösningsorienterad

 • Serviceinriktad

 • Kommunikativ

 • Driven och har skinn på näsan

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Deltid, ca 2 dagar i veckan

 • Placering: Kilsgatan 4, Göteborg

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

McKinsey & Company söker Junior Associate!

Ansök HÄR senast 20 maj!

Vill du ha Drömjobbet?

Ta chansen och bli @LinklatersSweden nästa Legal Researcher på distans under två terminer! Tjänsten riktar sig till dig som läser T2-T5 på juristprogrammet till hösten 2021. Drömjobbet är en unik tjänst som ger dig inblick i arbetet på en internationell affärsjuridisk byrå redan tidigt i din utbildning. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete. Du har även stor frihet att själv bestämma hur och när du lägger upp ditt arbete vilket gör tjänsten perfekt att kombinera med studier.

 

Läs mer och ansök på www.dromjobbet-linklaters.se eller maila oss din ansökan direkt på Stockholmrecruitment@linklaters.com

Sista ansökningsdag är 11 april – därefter startar vi vår rekryteringsprocess. Vi ser fram emot din ansökan!

Delphi söker jurist med intresse för den digitala juridiken!

Jurist med intresse för den digitala juridiken?

Då är du välkommen att söka tjänsten som associate i vår Tech & IP-grupp i Göteborg! Vi är en av de ledande affärsjuridiska byråerna och topprankade inom Tech, IT och e-handelsjuridik. 

Om dig:

Vi söker dig som är i början av karriären, gärna med ett eller några års erfarenhet från affärsjuridisk byrå, bolag eller tingsmeritering. Du trivs i rådgivarrollen, är utåtriktad och affärsmässig. Du är driven, engagerad och gillar att bygga egna klientkontakter och nätverk. Vi förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta nära våra klienter. Du har en svensk juristexamen, är en mycket god kommunikatör och effektiv utan att ge avkall på kvalitét och noggrannhet. Eftersom en stor del av vår verksamhet är internationell ser vi att du har erfarenhet av att arbeta på engelska.

Vårt erbjudande till dig:

Hos oss blir du en del i gemenskapen i vårt härliga Tech&IP-team och får några av landets skarpaste specialister till kollegor. Tidig klientkontakt ihop med en gedigen process för kvalitetssäkring gör att du drillas till att bli en duktig jurist med förståelse för teknik och digitalisering. I gruppen arbetar vi med IT/tech, dataskydd, konsument- och e-handelsrätt, medtech, immaterialrätt och mycket avtal inom dessa områden.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och hos oss är ledarskap, både över sig själv och andra, en avgörande faktor för att utvecklas och nå sin fulla potential. Genom vårt utbildningsprogram Delphi Academy, som har stort fokus på ledarskap och affärsutveckling, stärker vi ständigt våra medarbetare och affärsmetoder. Vi lägger kontinuerligt resurser på att fördjupa vår kompetens, utveckla byrån digitalt och vi är öppna för nya idéer och arbetssätt som fortsätter att driva byrån framåt.  Vi drivs av att vara engagerade och lyhörda – både gentemot klienter och mot varandra. Vi tror på ett utvecklat ledarskap och samarbete utan onödiga hierarkier.

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Ansök HÄR!

Vi vill att din ansökan innehåller personligt brev, CV, betyg från studier samt eventuella övriga relevanta tjänstgöringsbetyg/intyg. Vid frågor kontakta gärna vår VD Annelie Liljeqvist, annelie.liljeqvist@delphi.se.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. 

Garrow Advokater söker uppsatspraktikant

Garrow Advokater med inriktning mot brottmål söker nu en uppsatspraktikant till sitt kontor i Göteborg för höstterminen 2021. Se mer info nedan!

Ansök med personligt brev och CV till thomas@garrow.se senast den 31 mars!

https://www.garrow.se/ 

 

Chalmers Capital Management söker juriststudent till positionen Head of Law

Are you a student who is currently studying law or a related field and has an interest for financial markets?

We are currently looking to recruit for the role of Head of Legal. As we are growing, our need for legal advice and structure has increased. We are therefore looking for a student who can work with these tasks in our newly founded organization. We would like to see that you have a background in law and some interest in finance. This opportunity is also a good way to gain relevant experience in corporate law.

Responsibilities:

• Legal strategy for our fund structure and incorporation of external capital

• Legal governance such as writing employee contracts and external contracts

• Legal advice for our communication and partnership contracts We are looking for:

• Candidates from law or related fields

• Strong Swedish and English skills

• Self-motivation and independent drive

• Previous experience from internships, student engagements etc. is meriting but not a requirement.

To apply please send your CV and any work that you feel would support your application, if applicable. Send this in pdf form to: chalmerscap@gmail.com

This is an unpaid part time role and for the most part you control your own schedule and can expect to work no more than 6 hours per week.

The deadline is March 1st, 2021. Applications are reviewed on a rolling basis and all relevant applicants will be contacted for an interview.

JOOL söker nyutexaminerade jurister till en tjänst som compliance

Frågor och ansökan: aa@joolgroup.s & ea@joolsec.se

Svalner söker skattejurister

Nu söker vi nyexaminerade jurister som vill starta sin karriär tillsammans med Sveriges bästa skattejurister, med start hösten 2021!

Vad kan vi erbjuda?
På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation.

Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter möjligheter hos oss på Svalner.

Mer information och ansökan hittar du här!

Svalner söker uppsatspraktikanter

Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Mer information och ansökan hittar du här!

Juridiska institutionen söker en forskningsamanuens

Juridiska institutionen söker en amanuens inom forskningsmiljön Ocean Group med fokus på havsförvaltningsrätt.

Begreppet havsförvaltningsrätt innefattar reglering av mänsklig verksamhet som hänför sig till eller direkt påverkar nyttjandet och den långsiktiga förvaltningen av haven och deras resurser. Rättsligt omfattar det regelverk på internationell-, EU-, samt nationell nivå och länkar samman rättsområden som havsrätt, miljörätt, transporträtt, energirätt och förvaltningsrätt.

I arbetsuppgifterna som forskningsamanuens ingår:

 • Administrativt och praktiskt stöd i samband med forskningskonferenser och mindre arrangemang inom eller med koppling till forskningsmiljön, till exempel lokal- och måltidsbokningar, inbjudningar, deltagarlistor, protokollförande o dylikt.

 • Stöd vid utarbetande av publikationer, främst antologier och rapporter, i form av korrespondens med författare, upprättande av källförteckning, kontroll av referenser, enklare layoutarbete o dylikt.

 • Arbete med att organisera inköpt litteratur, genomgång av nyutkommen litteratur och utarbetande av förslag på möjliga inköp.

 • Systematisering av relevant rättspraxis från nationella och internationella domstolar.

Du hittar hela annonsen och ansökan här!

Jordbruksverket i Jönköping söker praktikant

Jordbruksverket i Jönköping söker just nu en juriststudent som vill utföra praktik under en vecka i sommar.

Praktiken genomförs vecka 34 i Jönköping men kan, beroende på hur läget med pandemin utvecklas, komma att (till stor del) utföras hemifrån via Skype. Jordbruksverkets personal arbetar för närvarande till största delen hemifrån.

Arbetsuppgifter

Praktiken är på HR- och rättsenheten. Praktikanten får dels följa med en verksjurist, dels arbeta med egna begränsade arbetsuppgifter. Vi arbetar bl.a. med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess (begäran om allmän handling), civilrätt (avtalsgranskning och skadeståndsärenden) samt myndighetens föreskrifter.

Vi ser gärna att studenten har avslutat termin fyra.

Skicka din ansökan till Mats.Herling@jordbruksverket.se!

Cederquist söker nya talanger!

Vill du arbeta med några av Sveriges mest intressanta uppdrag inom affärsjuridik? Cederquist söker nu nya talanger till sina team med start hösten 2021. På Cederquist blir du snabbt en i laget istället för en i mängden. Du får möjlighet att utvecklas i en högkvalitativ och modern organisation tillsammans med byråns topprankade jurister. Läs mer och skicka in din ansökan här!

Missa inte heller den öppna ansökan till Cederquists studenttjänster, här!