Juridiska Föreningen | Advokatfirman Två Lejon erbjuder uppsatspraktik
22309
single,single-post,postid-22309,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Advokatfirman Två Lejon erbjuder uppsatspraktik

Advokatfirman Två Lejon erbjuder uppsatspraktik

Advokatfirman Två Lejon är en advokatbyrå med 6 jurister som arbetar med huvudsaklig inriktning mot brottmål, men som också har specialister på affärsjuridiska frågor och skattefrågor. Byrån har kontor i Stockholm och Göteborg.

Advokatbyråns advokater har medverkat i flera uppmärksammade mål de senaste åren, bland annat de båda målen NJA 2015 s 702 (Balkongmålet) och NJA 2017 s. 157 (Laserpekaren II) i Högsta Domstolen.

Advokatbyrån ser över möjligheten att expandera verksamheten i Göteborg och kan därför behöva anställa en biträdande jurist. Som en möjlighet att komma i kontakt med studenter i slutet av sin utbildning erbjuder byrån därför möjlighet till uppsatspraktik, främst för dig som för närvarande skriver uppsats inom straff- eller processrätt. Uppsatspraktiken innebär möjligheten att bolla frågeställningar med advokatbyråns jurister samt i viss utsträckning få en inblick i och medverka i det praktiska arbetet på byrån. Praktiken läggs upp i samråd med den eller de som deltar i praktiken men beräknas inte ta särskilt mycket tid i anspråk varför deltagande i praktiken inte bör behöva orsaka senareläggning av uppsatsens färdigställande. Möjlighet till anställning efter avslutad uppsatspraktik finns.

Är du intresserad ser vi gärna att du kontaktar Peter Hamnebo på hamnebo@2lejon.se med en mycket kort beskrivning av ämnet på din uppsats, kopia på betyg, CV samt en kort presentation av dig själv. Vi kontaktar intressenter löpande och kommer att avsluta antagningen så snart de tillgängliga platserna tillsats. Vänta därför inte med din ansökan.

Med vänlig hälsning
Två Lejon

No Comments

Post a Comment