Juridiska Föreningen | Meddelande från JF:s inspector och proinspector
22283
single,single-post,postid-22283,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Meddelande från JF:s inspector och proinspector

Meddelande från JF:s inspector och proinspector

Processed with VSCO with s2 preset

Presentation av oss:

Bästa juriststudenter!

Den 1 februari tillträdde vi som inspector/proinspector för Juridiska föreningen i Göteborg. Med detta inlägg vill vi tacka så mycket för förtroendet, som vi skall förvalta efter bästa förmåga. Vi tänkte också ta tillfället i akt att presentera oss själva.

Vilka är vi?

Sebastian Wejedal är doktor i processrätt och har arbetat som forskare och lärare vid Juridiska institutionen sedan år 2010. Zuzan Ismail är advokat vid Setterwalls advokatbyrå och är specialiserad inom fastighets- och entreprenadrätt. Vi har alltid engagerat oss i juristutbildningen i Göteborg och tackade ja till rollerna som inspector/proinspector för att ytterliga kunna fördjupa detta engagemang.

Vad vill vi?

Ramarna för inspectors/proinspectors uppdrag är ganska vida – enligt JF:s stadgar skall vi främja kontakterna mellan å ena sidan juriststudenterna och å ena sidan Juridiska institutionen respektive yrkeslivet. Vi tror att detta bäst låter sig göras om vi på olika sätt kan mötas kring vårt gemensamma intresse: juridiken. Vi tror också att det vore gynnsamt för oss alla om vi kunde skapa fler kontaktytor oss emellan än de traditionella, där vi kan samtala om juridiken/juristrollen. Formerna för sådant utbyte kan vara många. Vi har själva några idéer som vi kommer att försöka sjösätta under året, men vi välkomnar alla att höra av sig antingen till oss eller till JF om ni har några förslag.

För att skapa en enkel mötesplats kommer vi tillsammans med JF att bjuda in till gemensam lunch i Handelsrätten en gång per månad under terminerna. Tanken med dessa återkommande luncher är framförallt att ge den som vill en möjlighet att träffa oss, så att vi kan utbyta idéer. Vi kommer dock även att ta med våra kompisar och kollegor – både från institutionen och yrkeslivet – med förhoppningen att skapa intressanta lunchsamtal. JF kommer att gå ut med inbjudan till nästa lunch och vi önskar er alla hjärtligt välkomna dit.

Särskilt om #metoo/#medvilkenrätt

I vårt arbete framöver kommer vi särskilt att prioritera åtgärder med anledning av #metoo/#medvilkenrätt. Efter vårens upprop kan ingen längre säga att sexism/bristande jämställdhet inte ett problem som genomsyrar hela juristbranschen. För att inte rörelsen skall tappa momentum krävs det nu att vi alla går från ord till konkret handling. Tillsammans med JF kommer vi snart presentera ett första pilotprojekt som syftar till att bryta tystnadskulturen genom ett system med stödpersoner. JF kommer att informera mer om detta projekt inom kort.

Avslutningsvis: Ni är alltid välkomna att höra av er till oss i valfri kanal: via mail, per telefon eller i något socialt medium där vi finns.

 

Bästa hälsningar

Sebastian & Zuzan

Sebastian nås på: sebastian.wejedal@law.gu.se/0722-007437

Zuzan nås på: zuzan.ismail@setterwalls.se//0725-293257

 

No Comments

Post a Comment